viernes, 28 de marzo de 2014

Solidaritat

Càritas, un No per a ningú. 
70 anys 




 

El comissari de l'exposició dedicada a Càritas, Albert de la Torre, ens explica la mostra en aquest audiovisual, i fa referència a la tasca que porta a terme l'entitat. Càritas Diocesana de Barcelona dóna a conèixer l’acció social que ha desenvolupat al llarg de 70 anys amb una exposició al Palau Robert de Barcelona. 


La mostra, amb el títol “Càritas, un No per a ningú. 70 anys”, es pot visitar del 3 de març al 27 d’abril del 2014, a la Sala 4 de les Cotxeres. Durant aquests 70 anys, Càritas ha portat a terme una important tasca basant-se en tres eixos centrals: acció social, sensibilització i denúncia. Aquesta entitat de l’Església catòlica, que té els seus orígens en el Secretariat General Diocesà de Beneficència Cristiana, fundat el 28 de gener de 1944, sempre ha estat a prop de les persones que més ho necessiten i les ha acompanyades perquè fossin les protagonistes del seu propi desenvolupament. 

Ho ha fet gràcies a l’equip de persones voluntàries i professionals de l’entitat i a través dels 9 programes d’actuació i dels 280 punts d’atenció als quals les persones que necessiten ser ajudades es poden adreçar. 

L’acció social de Càritas Diocesana de Barcelona es va concretar, el 2012, amb 152.000 persones ateses entre les parròquies, arxiprestats i Càritas Diocesana de Barcelona. 




 



La força del voluntariat 

A la mateixa entrada de l’exposició el visitant s’adonarà del que representa viure i patir una situació d’exclusió social amb el visionat d’un muntatge de vídeos 3D. Un relat d’impacte per sacsejar les consciències i desvetllar la solidaritat envers els qui més ho necessiten. 

Un altre apartat de l’exposició explica diversos projectes de l’entitat amb les persones com a veritables protagonistes. Es recullen les experiències d’aquelles persones que, en un moment donat, necessiten el suport de Càritas, i les d’altres que s’ofereixen voluntàriament a fer-los costat. I és que Càritas pot arribar tan lluny gràcies a la força de totes les persones que aporten il·lusió, esperança, escolta activa, comprensió... i que no tenen un NO per a ningú. No tenen un NO per a ningú els socis, els donants, els voluntaris, els mossèns de les parròquies, els treballadors, i tants i tants col·laboradors. La mostra acaba amb la projecció d’un audiovisual dels 70 anys de la història de l’entitat. 

La proposta expositiva es complementa amb un programa d’activitats de sensibilització adreçades a diferents públics: 

Dues conferències sobre temàtica social el 20 de març i el 10 d’abril. 

Concurs de curtmetratges documentals sobre pobresa i exclusió social. Els films, presentats per joves creadors, es projectaran el 26 i el 27 de març. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el 24 d’abril. 

Dues sessions matinals familiars els dissabtes 22 de març i 26 d’abril. 

Un taller de formació per a periodistes el 3 d’abril. 

El curs d’iniciació al voluntariat impartit en tres sessions: el 8, 15 i 22 de març. 



Font: Caritasbcn

No hay comentarios: