sábado, 26 de noviembre de 2011

Casal Llatinoamericà de Sabadell

.

La Comunitat mexicana
Commemora la Revolució i l’Aniversari del Casal
a la ciutat vallesana de Sabadell






Organitzat per l’Associació de Mexicans del Vallès a Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i el Casal Llatinoamericà de Sabadell va tenir lloc el passat dissabte 19 de novembre del 2011, la Commemoració de la Revolució Mexicana i l’Aniversari del Casal Llatinoamericà d’aquesta important ciutat catalana.

Un nodrit ventall d’actes preparats per aquesta solemne ocasió varen fer omplir el casal de públic interessat per allò que es desenvolupava allí mateix.

Una exposició de fotografies feta per Mariana García i Quintero amb el nom de “Mèxic Revolucionari” recollia velles instantànies d’aquella època, que ens mostrarien moments quotidians i personatges famosos d’aquesta realitat de la nostra història.

Amb representació de l’Ajuntament de Sabadell varem tenir al Sr. Joaquim Carné i Jordana, Regidor de Drets Civils i Ciutadania i Regidor del Districte 5 que va tallar la cinta inaugural dels actes al Casal i va adreçar unes breus paraules als assistents. Com també ho faria la Sra. Rebeca Gómez i Miranda Vicepresidenta de la Associació de Mexicans del Vallès a Catalunya.

Amb motiu del primer aniversari del Casal, la seva Presidenta Sra. Lígia Castelo va dirigir unes paraules als assistents mentre es passaven per la pantalla un resum de les moltes activitats dutes a terme dins del Casal. Unes de lleure, altres de formació. El Casal, com una eina d’acolliment d’aquells que han vingut de terres llunyanes i recolzament dins del procés individual d’integració a la societat catalana. Afegint també una salutació vers l’AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, en qualitat d’entitat convidada d’Honor en aquest actes.




Jesusita en Chiuahua -SON DE MÉXICO- Sabadell [19.11.2011]


Per la seva par, Reyna Mendoza, coneguda Gestora Cultural Mexicana avui resident a la ciutat de Barcelona, va adreçar unes paraules sintetitzant tot allò que va significar l’aixecament revolucionari en un moment clau de la societat mexicana. Tot seguit, el President de l’Associació de Mexicans del Vallès a Catalunya Sr. Juan Jesús Mendoza donaria la seva conferencia “La Revolució amb la lent de Casasola” acompanyada d’imatges d’aquest excepcional fotògraf. Un cronista de la historia de tota una època.

En acabar varen actuar el grup de dansa folklòrica Son de Mèxic amb una selecció de balls del nord de la República Mexicana que varen fer les delícies dels assistents.

Tot seguit, actuaria el popular grup de música nortenya Los Zopilotes del Norte. Que varen obsequiar a tots els present amb les vibrants musiques dels Estats del Nord. En acabar el seu nodrit repertori es va passar a la degustació del càtering ofert per els organitzadors.

En acabar aquest bloc que diríem d’actes oficials, es donaria pas a la “Festa de Traje” molt més intima i distesa. Temps per parlar i compartir. Temps per concloure una Commemoració de la Revolució Mexicana que va esdevenir un total èxit.




Sergio El Bailador - LOS ZOPILOTES DEL NORTE- Sabadell [19.11.2011]





.

1 comentario:

jesulin dijo...

AGRADECEMOS AL PRESIDENTE DE LA ASOC. DE MEXICANOS DE ESPARREGUERA TODO EL APOYO BRINDADO ES ESTE Y TODOS LOS EVENTOS QUE ORGANIZAMOS, FUE UN HONOR CONTAR CON LLUIS Y MARTHA Y POR SUPUESTO ADEMAS DE SER UNA ASOCIACION AMIGA LOS CONSIDERAMOS UNOS HERMANOS MEXICANOS ;) ! VISCA AMESPARREGUERA QUE TAMBE ES MEXICANA !