miércoles, 23 de marzo de 2011

La noticia del dia...

SOPAR SOLIDARI
A SANT JOAN DESPÍ




Publicat a Diakonos Servint als qui serveixen
Dimecres 23 de març del 2011


L’església evangèlica de Sant Joan Despí és una comunitat molt compromesa amb l’acció social. Durant el passat any ha ajudat a nombroses famílies de la seva població amb aliments i roba. Però aquesta tasca no es limita només a casa nostra. Actualment, està preparant un viatge solidari a Mèxic per recolzar la tasca social que està fent al país. Un grup d’aquesta comunitat, i d’altres de Catalunya i la resta d’Espanya, viatjaran el proper Juliol i aprofitaran per dur tota l’ajuda econòmica que es pugui assolir.

Amb aquest motiu, la comunitat ha organitzat un sopar solidari. Aquest sopar, que es realitzarà el proper dia 2 d’abril a les 20:00 al Centre Cívic Les Planes (Sant Joan Despí), és una més de les accions que està duent a terme per tal de sensibilitzar a la població i alhora donar l’oportunitat de col·laborar amb aquest projecte, tot gaudint d’un sopar mexicà i de bona música de mariachis.

Aquesta església porta tres anys treballant en un projecte per ajudar els infants de Chiapas (Mèxic), en col·laboració amb l'Associació Civil ALFA (Auxiliem a la Família), i amb el recolzament de l’ajuntament de Sant Joan Despí.

En aquest temps s’ha pogut construir un Centre de Desenvolupament Integral de la família (CDI) a la població de Yajalón. Un CDI serveix per ajudar les famílies oferint orientació, a través de cursos de formació en diferents àmbits, per tal de conscienciar els pares de la necessitat que els fills vagin a escola. També ofereix orientació matrimonial, buscant la reducció de la violència domèstica i l’augment del respecte de la dona a la llar. També ofereix orientació espiritual. Aquesta tasca arriba des d’aquest centre a altres poblacions, on també s’està treballant en els mateixos objectius. Serveixi d’exemple la tasca que es realitza a la ciutat de Comitán, on atenen els nens i nenes que viuen i treballen a l’abocador municipal.



La situació a Mèxic és prou esfereïdora. La població infantil mexicana representa el 34%. 2 milions de nens i nenes no van a l’escola; 2,3 milions no saben llegir ni escriure; 3 milions de nens i nenes treballen; 1,5 milions de nens menors de 5 anys presenten retards en el seu creixement; més del 60% viuen a la pobresa; el 40% pateixen maltractaments per part dels seus pares; molts viuen al carrer i són víctimes de la droga i la prostitució. A això s’afegeix que a zones com Chiapas, els nens i nenes indígenes sofreixen marginació. Per aquesta raó, molts d’ells no van a l’escola.

Per tots aquells interessats en col·laborar en aquest viatge, el preu del sopar solidari és de 15 euros i per fer reserva de plaça es pot contactar amb els organitzadors a través dels telèfons: 653 836 088 (Fidel) i 678 888 881 (Danny).


.

No hay comentarios: