viernes, 18 de marzo de 2011

Notícia del dia...

.

Catalunya emociona al Japó per les seves mostres de solidaritat
arran de les recents catàstrofes
La declaració de la Diada de Sant Jordi com a jornada dedicada al país nipó suposa una agradable sorpresa


Publicat a Diariocrítico Catalunya
Dijous 17 de març del 2011

El cònsol del Japó per a Catalunya, el País Valencià i les Balears, Hidehira Tsubaki, s'ha mostrat aclaparat per les mostres de solidaritat que reben cada dia a la seva seu de Barcelona, que ha habilitat un llibre de condolences i un compte bancari per ajudar a els afectats pel terratrèmol del 11 de març.

En declaracions a Europa Press, Tsubaki ha explicat que els ciutadans criden al consolat per expressar la seva solidaritat amb els damnificats, infondre alè a la comunitat japonesa a Catalunya i oferir la seva ajuda: "Ens han arribat a oferir les seves cases per acollir els afectats. Com agrair? ", ha afegit.

La forma més efectiva de col·laborar ara és aportant fons, de manera que el Consolat ha habilitat una urna per als donatius en efectiu i un compte bancari per a les transferències, que destinarà a la Creu Roja del Japó.

L'ajuda material, com medicaments i mantes, haurà d'esperar que les autoritats japoneses habiliten vies de comunicació amb el nord-est del país i assegurin el subministrament de combustible a les zones afectades, de manera que les empreses de transport nipones puguin arribar als damnificats.

Empresaris japonesos a Catalunya també s'han arremangat per ajudar amb donacions als seus compatriotes, i diversos executius estan gestant un acte públic per recollir fons, en col·laboració amb col·legues catalans: "Estan rebent suggeriments dels seus empleats per fer alguna cosa per Japó", ha destacat el cònsol.

El desig dels executius japonesos de portar les seves famílies a Catalunya "no és factible" perquè la tramitació del visat és massa lenta, raó per la qual els seus parents buscaran un lloc "segur" per refugiar al Japó, ha afegit.

En quan a la decisió del Govern de declarar la festivitat de Sant Jordi 'Dia de solidaritat amb el poble del Japó', ha expressat la seva "sorpresa i profund agraïment" per aquest gest, que la Generalitat ha acompanyat amb la seva disposició per donar suport al país després del flagell del terratrèmol, el tsunami i l'alerta nuclear.

Dels 6.903 japonesos que resideixen a Espanya, 2.345 ho fan a Catalunya i 2.187 s'han assentat a Barcelona: "Són arquitectes, artistes, estudiants i empresaris atrets per l'hospitalitat catalana i per la seva cultura particular", ha explicat Tsubaki.
.

No hay comentarios: