domingo, 10 de junio de 2012

Dimarts, 19 de juny de 2012



Supermercats Vs Cooperatives de Consum. 
Quin model? 
Xerrada a càrrec d'Esther Vivas, activista i investigadora en moviments socials col·laboradora de El Caracol d’Oventic a Chiapes i els grups de solidaritat amb les maquiles de Tijuana com Casa de la Mujer Factor X (Mèxic)






El proper dimarts 19 de juny de 2012 al Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69) tendrá lloc a les 19:00 una interesant a càrrec d'Esther Vivas que porta per nom: Supermercats Vs Cooperatives de Consum. Quin model? 

L’acte, organitzat per la Lliga dels Drets dels Pobles i que compta amb el suport de l’ Ajuntament de Sabadell fa palès el dilema sobre quina priorització social es més beneficiosa per al consumidor i pel productor en materia de consum agroalimentari. 

Esther Vivas, es una activista i investigadora en moviments socials i polítiques agrícoles i alimentàries de llarga trajectoria.. 

És llicenciada en periodisme i màster en sociologia. Forma part del Centre d’Estudis sobre Moviments Socials (CEMS) a la Universitat Pompeu Fabra. Les seves principals línies de recerca són l’anàlisi dels moviments socials alternatius (antiglobalització, fòrums socials, indignats), els impactes de l’agricultura industrial i les alternatives que es plantegen des de la sobirania alimentària i el consum crític. 

És autora de diversos llibres sobre aquestes temàtiques, alguns dels quals han estat traduïts a varis idiomes. Entre aquests destaquen Resistencias globales. De Seattle a la crisis de Wall Street (2009, Madrid: Ed. Popular. Coautora junt JM Antentas), Del campo al plato. Los circuitos de producción y distribución de alimentos (2009, Barcelona: Icaria ed. Coautora junt X. Montagut), En pie contra la deuda externa (2008, Barcelona: El Viejo Topo), Supermercados, no gracias. Grandes cadenas de distribución: impactos y alternativas (2007, Barcelona: Icaria ed. Coordinadora junt X. Montagut), entre d’altres. 

Forma part de la redacció de la revista Viento Sur i col.labora amb mitjans de comunicació com Público, El País, Com ràdio i mitjans de comunicació alternatius com Diagonal, Ecología Política, Kaos en la red, Altermundo, El Viejo Topo, The Ecologist, La Directa, Rebelión. 

És membre de l’organització Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Catalunya i d’Izquierda Anticapitalista a l’Estat espanyol. Ha participat activament en diferents moviments socials alternatius, campanyes antiglobalització, contra el deute extern, antiguerra, a favor de la sobirania alimentària i el consum crític, contra el canvi climàtic, el Fòrum Social Català, entre d’altres. I ha a assistit a contra-cimeres internacionals contra el G8, l’OMC, l’OTAN i a diverses edicions del Fòrum Social Mundial i el Fòrum Social Europeu. 

Ha col.laborat, visitat i treballat amb diferents organitzacions en països del Sud com el Moviment dels Sense Terra (Brasil), el moviment de periodistes ciutadans i bloguers a El Caire (Egipte), organitzacions en defensa dels drets laborals a la Xina com Globalisation Monitor i d’altres sindicalistes (Hong Kong, Xina), campanyes contra la privatització de l’aigua i l’electricitat a Johannesburg com l’Anti-Privatisation Forum (Sudàfrica), el Movimiento Comunal Nicaraguense (Nicaragua), la fàbrica autogestionada Alcasa, l’organització sindical UNT i els Comités de Tierra Urbanos i el moviment popular del barri de La Vega a Caracas (Veneçuela), el caracol d’Oventic a Chiapes i els grups de solidaritat amb les maquiles de Tijuana com Casa de la Mujer Factor X (Mèxic), ATTAC Marroc (Marroc), el Fòrum per la Sobirania Alimentària de Nyeleni (Malí), la Central Obrera Boliviana (COP) d’El Alto, el sindicalisme cocalero del Chapare i la Fundación 13 de Abril de Cochabamba a favor del dret a l’aigua (Bolívia). 

La seva vasta experiència es una garantía de solvència davant d’aquest tema que, amb la actual Crisi, fa replantejar la conveniència o no de continuar amb els actual models. 



No hay comentarios: