lunes, 25 de junio de 2012



El mexicà Gino Rubert Català 
En el convent de Cal Rosal de Berga 
Konventpuntzero 2012 





Fins el 25 de juny podreu veure la participació de l’artista mexica Gino Rubert dins de la setena edició del Konventpuntzero, una mostra de diversos projectes artístics multidisciplinaris que té lloc dins del convent de Cal Rosal de Berga (Barcelona). 

Cal Rosal és un nucli de població situat al peu del riu Llobregat, al punt de trobada de tres municipis: Olvan, Berga i Avià. Es troba a la comarca del Berguedà, més concretament a la zona del Baix Berguedà, a la província de Barcelona. Hi ha parada d’autobusos. 

Tanmateix per uns pocs dies esdevindrà el centre d’atenció de les arts a Catalunya amb una acurada varietat d’actes i participants. Amb tota mena de propostes artístiques de diferents disciplines: pintura, escultura, fotografia, instal·lacions, música, teatre, dansa, literatura... D’expressions artístiques amb visions arriscades, lliures i emergents no n’hi faltaran. I d’artistes d’arreu. Hi seran Mònica Subidé, Gino Rubert, Inyaki Otaola i Gerard Vilardaga entre altres. 

Així com tampoc no hi faltarà el grup de pintors berguedà Verdaguer 7 o els fotògrafs de l’Agrupació Tallers d’Arts i Oficis del Berguedà (AFTDAO), entre d’altres. 

Val a dir que la presencia mexicana ha anat a càrrec de Gino Rubert, artista que actualment viu i treballa a Barcelona, on imparteix cursos de pintura a les escoles EINA i MASSANA. És fill del filòsof Xavier Rubert de Ventós i de la psicoanalista Magda Català. 

Gino Rubert Català va estudiar Belles Arts a la Parsons School of Design de Nova York. El 1993 guanya el premi a la pintura jove de la sala Parés i és becat pel ministeri per treballar durant un any a l'Acadèmia d'Espanya a Roma. 

A partir de llavors ha mostrat el seu treball en nombroses galeries, centres culturals, fires nacionals i internacionals a destacar entre aquests: el Akioshiday Art Village (Japó), el Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia (MNCARS), el Kunstleshaus Bethanien (Berlín) , el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), la galeria Claire Oliver (NY), la galeria Mizuma (Tòquio), la galeria Senda (Barcelona), el ME Museu d'Empordà. 

Durant els últims deu anys el seu treball ha consistit en representar experiències i emocions a les quals s'accedeix des del marc animat i blindat de les relacions sentimentals. La "nova dona", el "nou home", les seves funcions, disfuncions, conflictes, i retòriques. Per a això ha utilitzat disciplines com la pintura, el vídeo, o la instal·lació. 



No hay comentarios: