lunes, 21 de abril de 2014

ARTS LIBRIS

Per la Diada de Sant Jordi
un any més obre les portes...
Mèxic: quan la fidelitat és art 



Arts Libris, Fira Internacional del Llibre i Edicions d'Art, Fotografia i Disseny de Barcelona, continua creixent i arriba a la seva cinquena edició comptant amb la fidelitat d'artistes i expositors mexicans una vegada més Uns cent expositors, galeries d'art i fotografia , editors de bibliofília contemporània i foto llibre, tallers artesans, editorials experimentals, llibreries especialitzades i escoles d'art i disseny, es reuniran al cèntric equipament de la ciutat anomenat Arts Santa Mònica, situat a La Rambla 7, de Barcelona [ Catalunya , Europa ] per mostrar els seus darrers treballs, obres i edicions. 

Arts Libris se celebrarà del 23 al 27 abril 2014 a Arts Santa Mònica. Com en edicions anteriors, coincidint amb la Diada de Sant Jordi: "Un llibre, una rosa" la festa de la literatura, però també la festa dels llibres com a peça d'art o d'experimentació gràfica i de les edicions especials. I és que, si com va dir Michel Butor, "els únics llibres que ens interessaran en el futur són aquells que es puguin considerar com a obra d'art", nosaltres treballem perquè aquest futur estigui ple d'edicions i llibres fascinants i estimulants. 

En aquesta edició Arts Libris, Fira Internacional del Llibre i Edicions d'Art, Fotografia i Disseny de Barcelona, comptarà amb la participació de l'artista visual mexicà VICENTE Vértiz PANI, conegut pintor expressionista mexicà nascut a la ciutat de Mèxic el 10 de novembre de 1958. Posseeix un estil informal, figuratiu i automàtic. 

VICENTE Vértiz PANI relaten les seves biografies, ha fet gravats i ha pintat murals, paper i tela. Entre les seves creacions sobre tela es troba la recent col·lecció "Mèxic ciutat imaginària", la qual ha estat escollida per la casa de moda Pineda Covalin per a la seva pròxima temporada. 

Vértiz PANI és un pintor amb força, ple de fantasia i color. La seva inspiració sorgeix de la síntesi de diversos corrents d'art com el barroc italià, la pintura espanyola i la flamenca, i l'expressionisme informal nord-americà , però la seva major influència ha estat el moviment artístic COBRA (Copenhaguen, Brussel·les, Amsterdam), i particularment per Pierre Alechinsky. No obstant això el seu amor per la historieta i el cinema, han creat en ell , un estil particular propi. 

Un altre participant mexicà avui resident a París, França, és GONZALO GARCÍA Barcha. Fundador de Edicions del Equilibrista (Mèxic DF , 1986 ) i director d'art del segell CARNETS DE PEINTRE (Barcelona, 2007). Nascut a la Ciutat de Mèxic el 1962, es formaria a l'Escola de Disseny, Il·lustració i Comunicació. Va treballar a la Ciutat de Mèxic com a dissenyador gràfic per a la impressió i pel·lícules 1986-2002. 

Durant aquest període es va dedicar a investigar i va donar una conferència a la tipografia, i va participar en el disseny de diversos tipus de lletra. El 2003 viatja a París on continuïa treballant per als clients a Europa i Amèrica. 

Aquest any GONZALO GARCÍA Barcha participa a Arts Libris presentant la seva obra gràfica i tipogràfica; llibres en procés , exemplars únics i Edicions limitades en diverses tècniques associat amb l'artista PIA ELIZONDO. 

PIA ELIZONDO estudiar filosofia a la Universitat Nacional de Mèxic. Va començar a treballar com a fotògrafa a partir de 1984. Des de llavors a ara ha participat en diverses exposicions a Mèxic ia estranger. Diverses de la seva sèries formen part de col·leccions com la del Consell Mexicà de Fotografia i Fonds National d'Art Contemporain, a Paris. 

El 1997 va publicar el llibre titulat Primer Quadre. Ha estat membre del FONCA en tres ocasions i ha impartit diversos cursos i tallers de fotografia 

També trobarem NOWHERE MAN PRESS, que és el segell editorial de la dissenyadora i artista gràfica mexicana resident a Barcelona XIMENA PÉREZ Grobet. La seva activitat se centra en la producció i concepció de llibres alhora que desenvolupa obres específiques en col·laboració amb altres artistes. Així mateix, elabora llibres d'artista per encàrrec per a altres editorials i ha estat responsable , per exemple, del disseny i la producció de Farrutx - Thopaga, de Miquel Barceló, per Carnets de Peintre, a Barcelona. Ha realitzat intervencions i instal·lacions de diversa índole, algunes de les quals han acabat transformant-se en llibres objecte. 

Ha exposat la seva obra a Mèxic, Anglaterra, Estats Units i Espanya, on resideix actualment. 

Entrada lliure

No hay comentarios: