viernes, 4 de abril de 2014

AME vida Social

Esparreguera rebutja 
contundentment la Llei Wert, 
dita també LOMCE 
defensant d'un ensenyament de qualitat i català




Aquest passat dimecres 26 de març de 2014 va tenir lloc una important concentració i posterior rua per places i carrers d’Esparreguera en resposta de la rància llei Wert i el seu desballestament del sistema educatiu a Catalunya. AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants va ser present i va donar suport a la convocatòria efectuada per la comunitat educativa d’Esparreguera en un acte que vol manifestar el malestar social i una Postura de Rebuig a la nova llei educativa (LOMCE), tot defensant de pas, l’Ensenyament de Qualitat i en català. 

Els motius principals de rebuig a la nova llei educativa (LOMCE) i en defensa decidida d’un ensenyament de qualitat són: 

• La llei que neix sense el suport social i parlamentari exigible: ha estat aprovada només amb els vots afirmatius del partit en el govern, el Partit Popular. 

• És una llei que ataca frontalment el sistema d’immersió lingüística existent amb èxit a Catalunya des de fa més de 30 anys i que ha estat elogiat internacionalment com un model molt valuós d’integració social. 

• Permet que els centres seleccionin alumnes en funció de la nota o altres criteris i no que les famílies escullin el centre. 

• És una llei que introdueix el sistema de revàlides obligatòries i comuns per a tot l’estat espanyol a 6è de primària, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. Aquest sistema posa en dubte la validesa dels estudis que s’imparteixen als centres educatius, però, sobretot, és una eina molt poderosa de control ideològic i de recentralització a través del disseny dels currículums de cada matèria. 

• Obliga l’alumnat, des de 3r d’ESO, a dividir-se en itineraris separats en funció dels estudis posteriors (FP o Batxillerat) amb molt poques opcions de canvis posteriors. 

• La Formació Professional torna a ser el calaix de sastre on col·locar tots els alumnes que no obtenen la titulació adient. Els països europeus amb sistemes educatius més sòlids compten amb una formació professional d’alta qualitat i gran prestigi. 

• Limita l’ensenyament d’alguns sabers que queden clarament marginats en el nou currículum com la música, les arts o la tecnologia, entre d’altres. 

• És una llei que neix pràcticament sense dotació pressupostària. La inversió prevista pel Ministerio de Educación per implantar la LOMCE és irrisòria. 

• Redueix sensiblement el ja per si mateix migrat paper dels Consells Escolars en la vida dels centres. Per tant, la veu de tota la comunitat educativa (pares, mares, ampa, professors, alumnes i ajuntament) se sentirà encara menys. 

Tot això, sumat a la situació actual de greu deteriorament de l’ensenyament en els darrers anys, amb reduccions pressupostàries, augment d’hores lectives i del nombre d’alumnes per aula, retards en els nomenaments de substituts, etc. fa que aquest sector visqui uns moments extraordinàriament delicats. 

Una realitat desfavorable que viuen educadors, alumnes, families i societat civil en general. 

La concentració va tenir lloc a les 17:15 a la plaça del Centre d’Esparreguera. Lloc que mica-en-mica va anar omplint-se en un acte de caire festiu i familiar. Diverses pancartes de protesta esmentaven eslògans a favor d’un ensenyament. Con la que deia “Per una Escola Pública de Qualitat. SOS No retallades” o la ja clàssica de Som escola.cat “Per un País de tots l’Escola en Català”. 

L’acte començaria amb unes breus paraules que donaren pas a una actuació musical. En acabar, una massa coral interpretaria dues peces musicals, i després d’ells tindríem un número de dansa. Res d’estrany donades les nul·les simpaties d’aquest ministre vers els ensenyaments artístics. 

L’acte reivindicatiu va tenir lloc amb la lectura d’un Manifest contra la llei LOMCE per part de la Regidora Núria Valldeperas, davant del desplegament de professors, cartells, i alumnes que l’envoltaven en aquell escenari. 

En acabar, es formaria una rua que baixaria vers el carrer de Baix i enfilant-se per el carrer Hospital, plaça de l’Ajuntament, carrer Gran, carrer Taquígraf Garriga, carrer dels Arbres i novament al carrer de Baix, retornaria a la plaça del Centre on es donaria per acabat l’acte de rebuig a aquesta antediluviana llei, mes política que educativa. 






ESPARREGUERA TV.
Acte contra la llei Wert [26.03.2014]

No hay comentarios: