martes, 15 de abril de 2014

AME Vida Social. Col·laboracions

El programa de ràdio Mosaic 
parla de la Setmana Santa



Veïns del Perú, Mèxic, Polònia i Romania expliquen diferents tradicions dels seus països d’origen 

El programa Mosaic de Ràdio Esparreguera que s’ha emès el dimarts 1 d’abril ha tractat la celebració de la Setmana Santa a diferents llocs del món. A Romania i a Polònia és molt present la tradició religiosa que es barreja amb la popular. En aquest període no es menja carn ni altres productes derivats dels animals, per tal de purificar el cos i l’ànima. Es fan cistells de vímet que s’omplen amb sal, carn de be, ous durs pintats de colors i la figureta d’un conill de sucre, que es beneeixen a l’església. 

A Mèxic i al Perú són molt presents les celebracions religioses, especialment les processons. 

Al Perú la missa del Diumenge de Rams es fa de matinada i després els assistents acompanyen una representació de Jesús sobre un ase amb les palmes i llorers i cantant pels carrers. 

A Mèxic la palma beneïda es penja darrere la porta de casa i, si hi ha tempesta de llamps, se’n crema una part per demanar que s’aturi. 

El regidor de Nous Catalans, Jordi Mestres, va ressaltar que conèixer aquestes tradicions permet comprovar que les cultures de les nacionalitats que viuen a Esparreguera tenen moltes coincidències. 

Es pot tornar a escoltar el programa Mosaic des del podcast de Ràdio Esparreguera del dimarts 1 d’abril a: http://radioesparreguera.podcast.es


Article publicat: Web Ajuntament d'Esparreguera 


No hay comentarios: