domingo, 1 de junio de 2014

La Sagrera, un espai d’acollida

El grup de ball 
SON DE MÉXICO 
recolza les escoles de la Sagrera 
en la segona edició de “Firem-nos” 



Avui diumenge 01 de juny de 2014 de les 10:00 del mati fins les 14:00 hores ha tingut lloc als anomenats Jardins d’Elx de Barcelona del barri de la Sagrera [plaça Jardins d’Elx- Carrer Garcilaso] la celebració de la “Segona Edició del Firem-nos” amb un total èxit de qualitat i participació. 

Poden preguntar-se: què és això del Firem-nos? Doncs be, manllevat les paraules de Quim Terré de l’Associació la Sagrera es Mou, diríem que aquesta fira te dos objectius: Ajudar econòmicament les escoles del barri, en aquest temps de crisis, i crear una xarxa de solidaritat entre les escoles, les entitats i els veïns de La Sagrera. 

Es per això que hem pogut trobar Obres d’artesania realitzades pels mateixos alumnes amb l’ajuda dels Mestres; objectes aportats per persones vinculades a LSEM, i també objectes realitzats per l’AMPA. 

La “Segona Edició del Firem-nos” ha estat organitzada conjuntament per l’associació La Sagrera Es Mou, a través de la seva comissió LA SAGRERA ES MOU PER LES ESCOLES, juntament amb els claustres de professors de TURÓ BLAU, L’ESTEL, EL SAGRER i LA PEGASO. I com no, l’entusiasme de les AMPA de les escoles esmentades abans. 

En aquesta Fira solidaria de temps difícils com els que actualment vivim, no hi podien pas faltar l’escalf del cor d’aquelles persones que tenen venes d’artistes. Perquè, sempre, sempre, sempre, els nostres artistes has estat, son, i seran, generosos amb la societat que els envolta i que sovint també pateix. I permeteu-me recordar el grup de ball de Son de Mèxic, tant compromès amb les causes humanitàries i solidaries d’arreu del país. Els hem vist moltes vegades lliurar-se damunt l’escenari generosament per escoles, llars d’avis, i entitat que viuen permanentment al llinda de la indigència. 
Cors generosos que saben obrir el cor i la mà per compartir el seu meravellós arts i bellesa amb aquells que no poden pagar-lo, o per aquelles causes que certament ho mereixen. Son de Mèxic, una vegada més, a recolzat el barri. A la gent de Barcelona, als Mestres que tenen en les seves mans el sembrar il·lusió i una oportunitat de vida a seus nens i nenes. Un treball, on totes les paraules resten petites per aquests fill de Mèxic, homes i dones d’or d’una peça, que fan seva la causa d’ajudar a les noves generacions d’aquest barri sense esperar res a canvi. 

Algun dia, -potser aquí cent anys- quan ni nosaltres ni vosaltres estimats lectors del Portal Informatiu de l’associació d’AME estarem ja fent de rodamóns per aquest meravellós Planeta i benvolguda terra, algú farà recerca de la historia d’aquest grup de ball “Son de México”, i del gegantí treball social, cultural i artistes que varen realitzar gairebé que diríem, discretament. Com els arbres alts, verds i ben arrelats. Que creixen en silenci però sota les seves branques aixopluguen ocellets i flors silvestres… 

I avui, ha tingut lloc l’escriptura d’una nova pagina de la seva historia. Una Fira per ajudar econòmicament les escoles del barri, que ha tingut un mati esplèndid, amb una col·laboració de gent voluntària sense precedent, la presentació d’uns treballs magnífics dels alumnes de les escoles participants, i moltíssimes persones que han passat al llarg del mati gaudint de les actuacions festives a l’escenari. 

El treball de tots, també l’esforç de “Son de México” [han ofert els seus millors balls de Jalisco] a fet que tot plegat esdevinguts un èxit aquesta segona edició del Firem-nos. En que s’han recaptat 2.993,77 euros (a l’any passat foren 2.382,80). 

Un barri i la seva gent generosa i solidaria fent honor al seu nom ens recorden: La Sagrera, un espai d’acollida. 


Fotografia grup: gentilesa SDM

No hay comentarios: