lunes, 21 de mayo de 2012

Demà dimarts



Les Brigades Internacionals de Pau de Catalunya 
Porten els casos de Mèxic, Guatemala i Colòmbia 
a l’Ateneu La Torna de Barcelona







Les Brigades Internacionals de Pau de Catalunya són una associació que dóna suport als projectes de PBI internacional. Van ser fundades per persones vinculades al món de la solidaritat i els moviments socials cap a la meitat dels anys 80. Peace Brigades International (PBI) és una organització no governamental creada al Canadà l’any 1981, reconeguda per les Nacions Unides i que té la seva oficina central a Londres. 

El seu objectiu és la protecció, mitjançant l’acompanyament internacional en el terreny, de l’espai d’actuació dels defensors i les defensores de drets humans que pateixen repressió pel seu treball no violent. Que les persones que treballen de manera no violenta per la llibertat, la justícia i els drets humans ho puguin continuar fent sense amenaces ni desaparicions. 

PBI sempre parteix de demandes locals. Els equips de PBI romanen sobre el terreny, on acompanyen les persones i les organitzacions amenaçades, realitzen visites periòdiques en zones en conflicte, distribueixen informació sobre l’evolució d’aquests conflictes, i realitzen tasques de diàleg i pressió amb les autoritats civils i militars, així com amb organismes estatals, ONG, esglésies, cos diplomàtic i organitzacions internacionals per promoure cobertura internacional. 

 Els seus Objectius son - Difondre la tasca que els equips en el terreny duen a terme i la situació i l’evolució dels drets humans en aquells països. 

- Col•laborar en la sensibilització de la població civil catalana en assumptes de no-violència, justícia i pau. 
- Aconseguir suport polític. 
- Cercar vies de finançament. 
- Cercar voluntaris i voluntàries. 

Tanmateix les seves activitats son: 
- Presentacions de PBI i de les Brigades Internacionals de Pau de Catalunya. 
- Divulgació dels materials dels diferents projectes de PBI. 
- Elaboració i distribució de materials de difusió en català. 
- Elaboració de materials d’educació per a la pau i els drets humans. 
- Jornades de portes obertes. 
- Sessions de formació per anar al terreny. 
- Tasques d’incidència que consoliden i augmenten la xarxa de suport polític de PBI. 
- Tasques encaminades a la recerca de finançament per als projectes i per a les Brigades Internacionals de Pau de Catalunya. 
- Participació en taules rodones, coordinacions amb entitats i federacions que col•laboren en els àmbits esmentats més amunt. 

Demà dimarts 22 de maig de 2012 a les 19:00 hores a l’Ateneu La Torna (carrer Sant Pere Màrtir 37 baixos, de la Vila de Gràcia a Barcelona, tindrà lloc la xerrada “La crimininalización de la defensa dels drets humans. Els casos de Mèxic, Guatemala i Colòmbia” amb la participación de: 

Bayron Góngora, Corporación Jurídica Libertad, Colòmbia 
Alejandra Solalinde, Casa del Migrante Hermanos en el Camino, Mèxic 
José Pilar Álvarez, Asociación por la Protección de la Montaña de las Granadillas. 

La xerrada será acompanyada de la projecció de “30 años acompañado los derechos humanos”, un vídeo-documental commemoratiu del 30º aniversari de la Brigadas Internacionales de Paz.


No hay comentarios: