martes, 8 de octubre de 2013

Projeccions


“Els lladres vells”
Un documental mexicà
a la Casa Amèrica Catalunya


Amb motiu de la nova edició d’Aquí es Donde, convocatòria anual de documentals mexicans seleccionats per Ojo Rojo Asociación Cultural, tindrà lloc aquest dilluns 12 d’octubre de 2013 a les 19:30 hores a Casa Amèrica Catalunya (carrer Còrsega, 299, entresòl, de Barcelona)
la projecció del documental “Los ladrones viejos” (Mèxic. 2007, 97’), del Director Everardo González, pel·lícula que explica la història de cinc lladres que van actuar a la ciutat de Mèxic durant les dècades dels seixanta i dels setanta.

Cadascun d'ells ens explica sobre les seves gestes i tragèdies dins de la professió. Els protagonistes parlen sobre els seus primers passos com a lladres, descriuen les seves maneres de robatori (l’anomena’t artegio) i el seu respecte per les normes i valors de l'ofici. Conforme passen els minuts del documental, entenem que "el Fantomas", "el Canyissos", "el Burrero", "el Xochi" i "l'Chacón" ens expliquen les seves històries des presons en les que probablement no arribaran a complir la seva condemna. 

Distingit amb guardons diversos com ara l’Ariel de Plata 2008 al Millor llarg metratge documental, els seus protagonistes parlen sobre les seves primeres passes com a lladres, descriuen les seves tècniques de robatori i incideixen en el seu respecte per les normes i valors de l’ofici.

Presentació de l’acte a càrrec de Verónica Baena, d’Ojo Rojo Asociación Cultural.

No hay comentarios: