martes, 17 de diciembre de 2013

Divendres 20 de desembre

En Joan Serra Montagut
presenta el projecte Ja'ab
a la Biblioteca Nacional de Catalunya



Joan Serra Montagut (Caldes de Montbuí, Barcelona, 1986) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona com a Premi Extraordinari i la seva gran passió és viatjar. Ha treballat en mitjans de comunicació locals i nacionals i s’ha implicat en nombrosos projectes de comunicació arreu del món (Equador, República Dominicana, Bòsnia Hercegovina, Guatemala, etc.).  

L’any 2007 va guanyar el concurs universitari de narrativa Hiperbòlic amb la novel·la escrita en català Un minut al paradís (una història que relaciona l’exili republicà de la postguerra amb la República Dominicana); l’any 2008, abans d’acabar la carrera universitària, es converteix en el guanyador espanyol de l’European Young Journalist Award, una competició paneuropea organitzada per la Comissió Europea a través de la qual viatja per Sèrbia, Eslovènia i Croàcia debatent sobre l’ampliació de la Unió Europea.  

Ha treballat en diversos projectes relacionats amb la UNESCO a Itàlia, Egipte i Mèxic i també amb el Parlament Europeu, la Generalitat de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona.  

Resideix a Yucatán implicat en un projecte cultural de la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya i a partir del mes d’abril de 2012 treballa a l’àrea de Comunicació i Cultura de l’oficina de la UNESCO de Mèxic, a la Ciutat de Mèxic. 

El  proper divendres dia 20 de desembre de 2013, Joan Serra Montagut presentarà a la Biblioteca de Catalunya el Projecte Ja'ab de foment de la lectura a l’àrea maia. A partir del llibre Ja’ab (any en llengua maia) escrit pel mateix Joan Serra, es converteixen les 12 ciutats que hi apareixen, en escenaris de reflexió i de creació literària. El projecte vol bastir ponts entre joves de tot el món a través de la lectura i l'escriptura, dins l'escenari de la biblioteca pública com a centre referent.  És una empresa col·lectiva en la que hi col·laboren 500 joves de Mèxic, Guatemala, Honduras, Belize i El Salvador. 

Val a dir que l’esmentat autor ja ha presentat anteriorment en diversos llocs de Catalunya el seu llibre el seu llibre amb el mateix nom que aquesta presentación que tindrà lloc a la Biblioteca nacional de Catalunya: Ja’ab. Un recull de dotze històries amb dotze protagonistes que succeeixen a diferents ciutats maies. El jove autor va escriure les històries després d’una estada de nou mesos al Yucatán, on hi ha realitzat un projecte de la Generalitat de Catalunya. No era el primer contacte del periodista amb la zona maia, que ja va visitar el 2008 al acabar la carrera de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Fascinat per la cultura i la seva gent, no ha dubtat a plasmar les seves vivències en forma de ficció en dotze històries que condueixen al lector a viatjar a través de la seva mirada. Es doncs, un llibre que fa de punt de sortida per aquest projecte de foment de la lectura a l’àrea maia. 

L'acte tindrà lloc el proper divendres 20 de desembre, a les 18 h, a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya. 

Entrada lliure. Aforament limitat.

No hay comentarios: