jueves, 3 de enero de 2013

Duo Franco Vital


Juan Pablo Franco Alatorre, 
i Maria Victoria Vital Pazaran 
al Festival Internacional del Circ Castell de Figueres 




Del dijous 21 fins el dilluns 25 de febrer de 2013 tindrà lloc la celebració del Festival Internacional del Circ Castell de Figueres, on enguany tindrem la companyia de circ mexicana anomenada “Duo Franco Vital”, que es formada per els artistes Juan Pablo Franco, i Maria Victoria i Franco. 

En aquest moments, encara es pendent d’assignació dels dies i horaris on podreu veure actuar al “Duo Franco Vital”, amb el seu espectacular presentació de llançament de ballestes. 

La seva historia artística neix amb José Luis Vital, que avui dia segueix en actiu, debutà amb el seu número de llançament amb fletxes en la temporada 1981 del Circo Atayde. Anys més tard els seus dos fills van seguir els seus mateixos passos: d’una banda, el seu fill José Luis Jr. Vestit d’indi juntament amb la seva companya actuant dota l’apelació de The Vitals, en pista tradicional i de gel i, d’altra banda, la seva filla María Victoria juntament amb el seu marit Juan Pablo Franco (14/01/1975), amb una posada en escena d’estil medieval. 

Maria Victoria i Franco (Maria Victoria Vital Pazaran, 21/04/1972), el duo Franco-Vital, es conegueren al 1995 en el circ mexicà dels Hermanos Aguilar. La seva meteòrica trajectòria es veié truncada al 2004 per la pèrdua de tot el seu atrezzo en el viatge de tornada després d’una sèrie d’actuacions a Xina. 
L’infortuni els apartà set anys de la pista mentre van integrar la important empresa de mobles gestionada per la família de Juan Pablo. Però el crit de la pista era massa fort i a finals de 2011 van retornar al circ amb la voluntat de que noves generacions de Vital seguissin oferint moments d’intens suspens. 


La seva cronologia d’actuacions és com segueix: 

Circo Ruso de Moscú (Mèxic, de maig a novembre 1996), 
Circo Mayar Hnos. (Mèxic, de desembre de 1996 a febrer de 2000), 
Circo Atayde Hnos. (Mèxic, de març a agost 2000), 
Circo Rolan (Veneçuela, de setembre a novembre 2000), 
Circo Tihany Spectacular (Sur América, Centro América i Mèxic, de novembre 2000 a març 2004), 
Fercos Magic Show (Xina, d’abril a juny 2004) i 
Cirque Dreams (Mèxic, de novembre 2011 a febrer 2012). 

Castell de Figueres 
Després de l'extraordinari èxit de la seva primera edició, amb més de 14.000 espectadors, Figueres es converteix de nou en el marc de l'únic festival internacional del circ del nostre país. 

A imatge dels grans festivals circenses de Moscou o Monte-Carlo, el de Figueres ofereix una esmerçada tria d’artistes entre els que figura l’elit mundial dels millors trapezistes, acròbates, malabaristes i pallassos arribats de tots els racons del planeta per a sorprendre’t amb les seves proeses excepcionals. 

El Festival Internacional del Circ presenta una selecció de les 22 millors atraccions mai vistes en els circs europeus: més de 60 artistes totalment nous a Europa vinguts de 12 països. Alhora que actuen pel públic, tots ells competeixen davant d'un jurat internacional format pels directors d’alguns dels circs més prestigiosos d’arreu. 
Les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell, totalment diferents) i la final (espectacle Or) es realitzen sota la nova Gran Carpa climatitzada, de disseny innovador i avançada tecnologia, amb capacitat per més de dos mil espectadors i aforament totalment numerat, que es planta al cor de la major fortalesa europea del segle XVIII: l’imponent Castell de Sant Ferran. 

En definitiva, una ocasió irrepetible per a gaudir del Circ d’alta qualitat! 

Les entrades ja son a la venda, i, en quan apareguin les dates i horaris seran incorporades a les nostres Agendes d’Activitat mexicanes a Catalunya. Val a dir de moment que els preus d’entrada van dels 10 al 40 euros.

No hay comentarios: