lunes, 30 de mayo de 2011

CCCB

.

Mèxic avui:
violència i societat civil”






Benvolgut/da,

Ens complau fer-te arribar el programa del debat “Mèxic avui: violència i societat civil” que tindrà lloc al CCCB el proper dimarts 31 de maig a les 19:30h. Aquest debat es fa en motiu de la presentació del portal web Nuestra Aparente Rendición (http://www.nuestraaparenterendicion.com), creat l’estiu del 2010 com un espai de diàleg i de denúncia de la situació de violència creixent a Mèxic, i amb la voluntat de trencar la barrera informativa existent sobre aquest conflicte. Actualment, Nuestra Aparente Rendición ha rebut ja més de 100.000 visites i s’ha convertit en un espai de referència per milers de persones afectades per la violència.

Esperem que aquesta informació sigui del teu interès i que puguem comptar amb la teva assistència. De la mateixa manera, t’agrairem tota la difusió que puguis fer-ne entre els membres de l’Associació de Mexicans d’Esparreguera,així com entre altres persones i col·lectius que creguis que puguin estar-hi interessats.

Cordialment,

Elisabet Goula
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
www.cccb.org



“Mèxic avui: violència i societat civil”
Presentació del portal web NUESTRA APARENTE RENDICIÓN http://nuestraaparenterendicion.com/
CCCB, 31 de maig de 2012, 19:30h

A l’agost del 2010 van aparèixer a Tamaulipas (Mèxic) els cossos de 72 migrants que havien estat segrestats i assassinats pel narco. Una de les múltiples reaccions davant d’aquesta tragèdia va ser la creació del bloc Nuestra Aparente Rendición, concebut com un espai sobre la situació de violència creixent a Mèxic i una crida a la ciutadania per fer visible el seu dolor i la seva indignació. Una aposta per la pau. Pocs mesos després, el bloc ha esdevingut un punt de referència de la societat civil mexicana i acull les opinions, experiències i reflexions de milers de persones afectades per la guerra. A més, també s'està convertint en una referència internacional i Nuestra Aparente Rendición ha estat convocada a dialogar amb Hillary Clinton, Amnistia Internacional o la UNESCO, per posar tres exemples.

En aquesta conferència es llegiran testimonis i es parlarà de la situació actual a Mèxic, tan desvirtuada des dels mitjans, i de l’experiència de Nuestra Aparente Rendición a l’hora de crear un espai de retrobament de la societat mexicana.

Participants:

Lolita Bosch, escriptora, fundadora i editora de Nuestra Aparente Rendición
Jordi Soler, escriptor i periodista
Edson Lechuga, escriptor
Alejandro Vélez Salas, doctor en Humanitats, encarregat de la secció “Propostes per la pau” de Nuestra Aparente Rendición

Organitzen:
CCCB
Nuestra Aparente Rendición

Informació:
Entrada gratuïta, aforament limitat
El CCCB es reserva el dret a modificar la programació per causes alienes a l’organització

No hay comentarios: