lunes, 23 de mayo de 2011

La XVI Fira Internacional dels Pobles de Fuengirola

.

La volta al mon es pot fer en quatre dies a Fuengirola
Mèxic estaria representada d’allò mes bé
amb Son de Mèxic i Mariachi México Folclórico.






Fotografía: per cortesía de Violant Olivares


[Per veure la primera part d’aquest article clic aquí]

A la fi toca tancar portes. Un any més s’ha realitzat el somni de la Fira.

Des l’Ajuntament es respira satisfacció. Es parla des d’aquest Ens local de “record absolut” de visites, i també amb una més que merescuda felicitat per l’èxit aconseguit es ressalta “l’absència d’incident de consideració durant els quatre dies de celebració d’aquesta activitat..”.

Tot plegat ha estat una bona injecció econòmica per la ciutat. Només de l’equip de la organització de la Fira s’han omplert unes 850 places en els hotels de la ciutat d’una manera directe. Tanmateix ben segur que moltes més ho han estat d’ocupades pels nombrosos visitants. Una estimació de Turisme parlarà de 900.000 visites. Mentre que les valoracions de la Policia Local les xifren en un milió de visitants entre els quatre dies que ha durat.

La Fira també ha permès segons l’Agencia Europa Press de crear més de 500 llocs de treball. Ja per ell mateix una més que bona noticia en els temps que corren de Crisis…

La XVI Fira Internacional dels Pobles de Fuengirola es recordarà sense dubtes com l’esdeveniment de la participació. Un lloc on 33 països i regions de tots els continents farien que els visitants poguessin donar la volta al mon en només quatre dies.
Com les tradicionals fires d’Andalusia, el Recinte Ferial se engalanaria e il·luminaria per aquest dies inoblidables. Un recinte que s’omplia de públic des del migdia fins saltes hores de la matinada gaudint del bon menjar i beure, de la música i del ball. Amb el plus de poder veure i gaudir d’aquells color dels vestits que donen centenars de vestits típics dels països del mon.

Sí Mèxic havia esta allí. Amb la coloraina dels seus bonics vestits de ball i el seus Mariachi. Amb els seus alegres balls. Amb la alegre música del nostre país.

Dos singulars formacions estarien allí representant-nos amb gran entusiasme. El molt conegut grup de ball “Son de México” i como no, el "Mariachi México Folclórico".

Varen ballar coneguts quadres de l’Estat de Guerrero, de La Revolució, Huasteca, Norte, Veracruz i Jalisco. L’espectacle era acurat i tenia una durada de 3 hores. Tot amb la música del Mariachi México Folclórico i passis de ball combinat.
El total de les actuacions oferides al públic varen ser de sis en uns horaris veritablement esgotadors: de 15:00 a 18:00 de la tarda i d’11:30 a 02:30 de la matinada. I es que, possiblement els artistes mexicans siguin de ball o de música són fets d’un altra fusta. Amb una força de voluntat que molts de nosaltres voldríem tenir.

Al grup format per aquestes dues formacions eren 10 persones:

Eduardo Hernández, acordió i ballarí
Juan Ramón Arceo, vihuela i ballarí
Aneider Sandoval, trompeta
Jordán Aboytez, guitarrón
Gabriela Carpio, ballarina
Nandy Luna, ballarina
Rocío Orea, ballarina
Jorge Aboytes, ballarí
Eric Reyes, ballarí
Violant Olivares, ballarina

Las delegacions estaven obertes des de les 13:00 hores del migdia fins la matinada, ensenyant el seu millor folklore, la seva gastronomia, els seus paisatges i la seva cultura. I l’admira’t visitant pot participar de forma activa endinsant-se en la festa.

Tot va mes o menys funcionant segons allò previst. Cada any amb petites (o grans millores). A la fira de enguany novament s’aprofitaria que l’Ajuntament va crear un reglament per el qual les begudes nacionals tenen un preu únic en totes les delegacions i que els preus de tots els menjars que s’ofereixen està exposats a les portes de les casetes.

Les possibilitats de gaudir de diversió esdevenen infinites. La programació de les casetes esdevenen variades i de qualitat. Al recinte pel cap baix serà més de 1000 els components vinguts d’arreu del món per omplir el recinte de llum, color, música i bellesa.

Si, a la fi toca tancar portes. Un any més s’ha realitzat el somni de la Fira. Un somni en el que Mèxic a brillant gracies a vosaltres, la gent de Son de México i la gent del Mariachi México Folclórico. Varen ser sis actuacions genials que restaran ben segur en el cor i a la memòria de moltes persones.
Gracies per fer possible aquest somni…




Entrevista feta a la Fira Internacional dels Pobles a Fuengirola (Málaga), 1-5-11. El Mariachi México Folclórico interpreta "El rei".



SON DE MÉXICO - Fuengirola 2011




[09.05.2011][primera part]
Mèxic, sempre Mèxic…
Grup Son de México
Mariachi México Folclórico
XVII Fira Internacional dels Pobles de Fuengirola.
[clic aquí]



[21.03.2011]
El Grupo Folclórico SON DE MÉXICO
Participará en la
XVII FERIA INTERNACIONAL DE LOS PUEBLOS
El Recinto Ferial de Fuengirola (Málaga) acogerá este importante Evento
[clic aquí]

No hay comentarios: