viernes, 8 de marzo de 2013

III Xerrada Col·loqui sobre Adopcions

AFAMEX presenta a l’experta 
Iolanda Serrano amb el tema
Reflexions al voltant dels Orígens




El proper dissabte 06 d’abril de 2013 a les 11:00 del matí tindrà lloc a l’Espai Caixa situat a la Plaça Poeta Marquina 11 de Girona una nova xerrada especialitzada en temes d’adopció, organitzada per els nostres bons amics d’AFAMEX. 

AFAMEX es l'Associació de Famílies Adoptants a Mèxic, una entitat pionera que acull a les famílies peninsulars que han adoptat menors a Mèxic. 

La seva fi principal és ajudar a altres famílies en el seu camí vers l'adopció a Mèxic, compartint la informació de que disposem sobre els processos tant a Espanya, com a Mèxic, i també, la de ajudar a formar-se als nous Pares dins aquesta excepcional experiència que es l’adopció. 

Aquesta vegada ens presenten el tema “Reflexions al voltant dels Orígens” [Reflexiones en torno a los Orígenes] de mans d’una gran experta en el tema i excel·lent professional, com es, la coneguda Iolanda Serrano

 Per aquells que no la coneguin direm que la Iolanda Serrano al gener del 2010 va entrar a formar part de “La Voz de los Adoptados”, una associació d’àmbit nacional creada el febrer de 2009 de la que fins al juliol del 2010 va estar la Coordinadora de la Delegació de Catalunya. 
A partir d’aquest moment passaria a ser vicepresidenta nacional, seguint amb la coordinació de la “Delegació de Catalunya La Veu dels Adoptats”. 
Al Juliol de 2012, després de la II Assemblea de l’associació prenc possessió del càrrec de presidenta de LVDA. 

La Voz de los Adoptados” fundada per David Azcona, està integrada per un grup de persones adoptades mitjançant processos d’adopció nacional i internacional. Aquesta associació neix, entre altres, amb l’objectiu de crear un espai de trobada, intercanvi i suport sobre l’adopció des del punt de vista de les persones adoptades, col·laborant amb les administracions públiques i amb altres entitats nacionals i internacionals que desenvolupin accions afins a l’entitat. 

Aquest primer perfil social de la Iolanda Serrano cal sumar-hi el fet de que Ella és també adoptada. D’aquí que sovint expliqui la seva experiència íntima i personal. Perquè nomes aquell que ha viscut una experiència semblant pot arribar a comprendre amb tota la seva profunditat la realitat d’aquells que també viuen el mateix. Diu: 

 “Un dia vaig tocar fons, em sentia perduda, em preguntava qui era, d’on venia, les relacions amb els meus prenien un caire força destructiu, posava a prova constantment als qui més m’estimen, tenia por de sentir-me sola, de sentir de nou l’abandonament i les conseqüències d’aquest… i tocar fons em va permetre iniciar un llarg camí per a posar ordre a la meva vida, ubicar-me i comprendre’m a mí mateixa. 

Darrerament estic completant el meu “puzzle”. He trobat les meves arrels biològiques i aviat faré la primera trobada amb ella… la dona que em va fer néixer. Ara se que el nom que ella va triar per mi va ser Iratxe.

Com veureu, no l’amago pas, ben al contrari, forma part de mi, d’alguna manera em pertany i si he fet aquesta cerca d’orígens es precisament per sumar, no pretenc substituir, no ho necessito, però si vull integrar… se que tinc germans i tot plegat em desperta tot un món de sensacions, emocions per les que encara no tinc “etiquetes” però sens dubte em produeixen moltes pesigolles al cor...” 

Nascuda  a Madrid, però sempre arrelada a Barcelona, a Vilanova, es dedica professionalment a la docència. Es educadora social i pedagoga, treball que l’hi agrada molt. Al llarg dels últims 10 anys he treballat en l’àmbit de l’educació formal i no formal. 

El tercer perfil destacable de la Iolanda Serrano es la seva formació caràcter d’escriptora i conferenciant. Però, aquí, nomes farem cinc cèntims de la seva formació: 

Formació Acadèmica 
• Llicenciatura en Pedagogia. UB. 
• Diplomada en Educació Social per la Facultat de Ciències de l´Educació de la Universitat de Lleida. 
• Màster de Formació de professorat d’ESO, batxillerat, formació professional i ensenyament d’idiomes. Especialitat: FP serveis a la comunitat /educació. Universitat de Barcelona (2009-2010) 
• Màster en Programació Neurolingüística. IRCO i Associació Catalana de PNL Barcelona (2010) 


Formació complementaria: 
• Practitioner en Programació Neurolingüística. IRCO i Associació Catalana de PNL. Juliol 2010 
 • Curs: Formació general per a Pèrits Judicials. Centre d’estudis jurídics i formació Especialitzada. Serveis Territorials de DJ. Generalitat de Catalunya. Octubre 2009 
 • Curs: Introducció a la Programació Neurolingüística. Universitat Autonoma de Barcelona. Juliol 2009 
 • Curs: Atenció a la ciutadania: claus per a una adequada recepció de població nouvinguda. Nivell 2. Diputació de Barcelona. Area d’Igualtat i Ciutadania. Març 2008. 
 • Curs: La comunicació en el procés d’informació i orientació als joves. Diputació de Barcelona, Àrea d’igualtat i ciutadania. Juliol 2007 
• Jornades: Formació en polítiques i serveis per a les persones joves. Orietanció acadèmica per a joves. CCAP. Servei comarcal de joventut. Vilafranca del Penedès abril 2007. 
 • Jornades: Formació en polítiques i serveis per a les persones joves. Els contractes de treball i els joves. CCAP. Servei comarcal de joventut. Vilafranca del Penedès abril 2007. 
 • Jornades : Formació en polítiques i serveis per a les persones joves. Joves o Consumidors?. CCAP. Servei comarcal de joventut. Vilafranca del Penedès abril 2007. 
 • Jornades: Formació en polítiques i serveis per a les persones joves. Drogues i Joves. CCAP. Servei comarcal de joventut. Vilafranca del Penedès març 2007. 
 • Jornades: Formació en polítiques i serveis per a les persones joves. Sexualitat i Joves. CCAP. Servei comarcal de joventut. Vilafranca del Penedès març 2007. 
 • Jornades: Formació en polítiques i serveis per a les persones joves. Habitatge i Joventut. CCAP. Servei comarcal de joventut. Vilafranca del Penedès març 2007. 
 • Diploma de Medicina per a no metges. Aula Clínic. Hospital Clínic de Barcelona. Facultat de Medicina. Universitat de Barcelona (2001-2002) 
 • Curs Infància Maltractada. Creu Roja Lleida (2001) 
 • Jornades Interés del menor i control social. ATIS. Barcelona (2000) 
 • Jornada La atención a las necesidades educativas especiales. Universitat de Lleida (2000) 
 • Curs Desigualtats socials i salut. Creu Roja. Lleida (2000) 
 • Jornades Educació Social i Codi Deontològic. Universitat de Lleida (2000) 
 • Seminari Transnacional Integra. Inmigració i Integració. Universitat de Lleida (1999) 
 • Seminari Introducció a la Medicina. Associació d´estudiants de Ciències de Salut de la facultat de medicina de la Universitat de Lleida (1999)
 • Jornades La cultura de la democràcia: el futur. Universitat de Lleida (1999) 
 • Curs de monitora d´activitats de lleure infantil i juvenil de l´Escola de l’ Esplai de Barcelona. Fundació Pere Tarrés. Títol 33325/1 (1998) 
 • Curs de Joves dinamitzadors. Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1996) 
 • Curs Animadors de la Gent Gran. Fundació Pere Tarrés (1995) 

 Ja sabeu, Iolanda Serrano amb el tema “Reflexions al voltant dels Orígens” el proper dissabte 06 d’abril de 2013 a les 11:00 del matí a l’Espai Caixa de la ciutat de Girona. Uns moment per compartir, per viure, per aprendre de la realitat que a tots ens envolta...

No hay comentarios: