lunes, 18 de marzo de 2013

A mena de pre-Crònica

El Casal Popular Tres Voltes Rebel 
va acollir la 2ª Trobada de Col·lectius 
i persones de Mèxic a Barcelona 





El passat dissabte 02 de març de 2013 per la tarda AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants va participar d’aquesta segona trobada –també ho va fer a la primera- de Col·lectius, Grups, Associacions, Entitats i persones vinculades amb Mèxic a Barcelona. 
Va ser una experiència gratificant per la sintonia dels assistents i el bon clima que en tot moment va haver-hi. 

Certament, l’assistència va ser menor que la de la primera trobada, creiem que per diverses raons. En direm algunes. Una seu no tant cèntrica dins de la ciutat de Barcelona, problemes d’agenda personal o d’Entitat, i també els perjudicis. Perjudicis d’imatge i cal dir-lo sense ficar més vinagre que l’estricament necessari. 

La seu, El Casal Popular Tres Voltes Rebel té una sonoritat d’allò més revolucionari. Potser quelcom pot sentir-se incòmode. Val a dir també, que, actualment es un Casal totalment legalitzat i que paga el seu corresponent lloguer funcionant com una mena de Casal o Associació de Veïns, uns anys enrere va tenir la seva historia com a local “okupat”. I per algunes persones mancades de informació actualitzada o que coquetegen habitualment amb instancies oficials podia aquesta seu incomodar-les i molt. 

Tanmateix, les entitats compromeses amb la Comunitat Mexicana resident a Catalunya, de Barcelona i de fora de Barcelona i varen assistir. Un ventall que aniria des dels grups molt reivindicatius i compromesos socialment con L’Adhesiva, als mes moderats com l’AME, passant amb entitats d’activitat Cultural de primer nivell com La Lotteria Associació Cultural de Barcelona. 


Varem començar a les quatre de la tarda amb la presentació dels assistents. Tot seguit varem tenir una interessant dinàmica on cadascú dels participants tenia que posicionar-se “a favor”, “en contra”, o “neutral” damunt a afirmacions i propostes que varen aparèixer en la Primer Encontre celebrat a la seu de La Lotteria de Barcelona. Tot argumentant en veu alta la defensa de la seva posició. 

Va ser, veritablement enriquidor per a tots veure la quantitat de matisos e idees poden aglutinar una mateixa posició. 

També va haver debat sobre Mèxic, sobre les trobades que estem fent i sobre objectius. Es va crear una petita Comissió per tal de trobar una seu per la pròxima trobada. Ja que continuem mantenint la importància de la descentralització i de la rotació en les trobades que estem fent. Per acabar com a cirereta varem tenir la projecció de la pel·lícula “Gimme the power” que va durar una hora aproximadament i va estar un bon encert. 
La música en el context de la historia contemporània de Mèxic va marcar sens dubtes una època de transició. Varem riure en alguns casos per els comentaris dels protagonistes, i també varem tenir un silencia que podia tallar-se amb un ganivet quan parlaren d’aquell dolorós 1968… 

Be, quan rebem l’Acta oficial de la trobada la publicarem com sempre íntegre. Per informació dels nostres socis, amics i lectors, i també informació de tota la Comunitat Mexicana resident a Catalunya, siguin de l’entitat que siguin i visquin allò on visquin.

No hay comentarios: