jueves, 20 de octubre de 2011

Flaixos d'actualitat

.

Més de tres mil persones han obtingut enguany
un certificat de llengua catalana
de la Direcció General de Política Lingüística




Font: Generalitat de Catalunya
Dimarts 18 d'octubre del 2011


Un total de 3.325 persones han obtingut enguany certificats de català expedits per la Direcció General de Política Lingüística en una convocatòria en què el total d’inscrits ha arribat a 11.536 persones, la qual cosa significa un descens percentual del 7,15 % en relació amb el volum total d’inscrits del 2010. No obstant això, s’ha produït un alt volum d’inscripció en el certificat de nivell bàsic, que s’adreça especialment a la població immigrada.

Les proves per a l’obtenció de certificats de coneixement de llengua catalana van començar el 7 de maig i es van administrar per tot el territori. A Catalunya els exàmens es van fer a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa, Igualada, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Terrassa, Reus, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Vic. Fora de Catalunya, també es van administrar proves a Fraga i a Perpinyà.

L’augment en el nombre d’inscrits en les proves de nivell bàsic és atribuïble a l’interès per acreditar aquest nivell de coneixements entre la població immigrada i també a la implantació del sistema d’aprenentatge Parla.cat, que ha facilitat enormement l’accés a la formació en aquest nivell. Pel que fa als certificats de nivell intermedi, i especialment de nivell de suficiència i superior, la inscripció sol estar influïda per la necessitat d’acreditar els coneixements de català per a l’accés i la promoció en els llocs de treball de les administracions públiques. També hi influeix, tal com es desprèn d’un estudi realitzat entre les persones presentades a la convocatòria de 2008, la percepció generalitzada que els certificats de català poden ajudar a millorar la situació laboral.



.

No hay comentarios: