lunes, 3 de octubre de 2011

Vida Social

.



AME visita l’Oratori musulmà d’Esparreguera
Prop de 200 persones participen a la jornada de portes obertes
de la comunitat islàmica de la nostra ciutat






(Redacció) El dissabte 01 d’octubre del 2011 va tenir lloc la jornada de portes obertes organitzada per la comunitat islàmica de la vila, amb la col·laboració de la regidoria de Nous Catalans, de la Policia Local, de l’entitat “Conèixer per Comprendre” i amb el suport d’UNESCOCAT el Centre UNESCO de Catalunya i de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya.

Una activitat que pretenia donar a conèixer la realitat d’aquest important col·lectiu present a la ciutat d’Esparreguera des fa unes dècades.

A d’invitació cursada per l’Ajuntament d’Esparreguera a entitats i col·lectius locals va obtenir una adequada resposta. Hi va acudir representants de moltes entitats. Entre elles l’Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants, com entitat amb seu a la nostra ciutat.

Unes 200 persones aproximadament es varen aplegar a les dependencies d’aquest oratori. Entre les representacions d’entitats de la ciutat trobaríem la de l’Església Catòlica, entitats humanitàries com Càritas, escoles de la ciutat amb alguns alumnes, entitats lúdiques i esportives, i representacions d’autoritats com la dels Mossos d’Esquadra…. Entre altres.




L’acte, que comptava amb el recolzament organitzatiu del Servei d’Acollida de l’Ajuntament, va comptar primerament amb unes paraules de benvinguda a càrrec d’Abderrahim Ouahabab, president de l’associació Al Salam, i diversos parlaments. Entre ells el de Jordi Mestres (CiU), regidor de Nous Catalans de l’Ajuntament d’Esparreguera. Qui recalcaria “ la importància que totes les persones que viuen a Esparreguera, independentment del seu origen, s’impliquin i participin en les activitats i entitats de la vila” com també de la importància de que facin -sense renunciar a res- com a pròpia la llengua catalana.

Per la seva part Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya va cridar l’atenció dels present en el valor d’actes com el que s’estava fent com a eina per millorar la convivència i la cohesió de societat esparreguerina.




L’entitat Conèixer x Comprendre va projectar un documental explicatiu de les arrels històriques de l’ Islam elaborat d’una manera planera i senzilla, i amb explicacions en català elaborades per nois esparreguerins originaris del Marroc. Material audiovisual que posteriorment donaria pas a una breu tanda de preguntes als responsables de l’oratori.

En acabar les explicacions, a l’exterior, al carrer, es va tenir un tast de pastes i te marroquí amb els quals els organitzadors donaven les gracies als assistents per la seva participació en aquestes jornades de portes obertes a la nosaltres també i varem participar.



.

No hay comentarios: