sábado, 10 de septiembre de 2011

DIADA: Actes oficials


Diumenge, 11 de setembre

9.00 hores. Carrer d'Ali Bey (Barcelona)
Ofrena floral del Govern, encapçalada pel president Mas, al monument de Rafael Casanova.

10.00 hores. Sant Boi de Llobregat
El president Mas farà una ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova.

11.30 h. Plaça de la Cascada, Parc de la Ciutadella

Acte institucional conjunt de la Generalitat i el Parlament de Catalunya al Parc de la Ciutadella.
Direcció artística: Joan Ollé

Obertura de l’acte amb la solemne desfilada de la Formació de Gala dels Mossos d’Esquadra, als acords de la Marxa dels Armats de Manresa. L’arranjament musical ha estat fet pel mestre Manel Camp per a quatre flautes.

Lliurament de la Senyera per part de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent. En aquesta localitat, l’any 1892 es van redacta
r les Bases, en les quals es reclamava la devolució de les Constitucions Catalanes.

Hissada de la bandera als acords d’El cant de la Senyera, interpretat per l’Orfeó Lleidatà.
La presència de l’Orfeó és per fer partícip en l’acte la major part del territori possible i la commemoració dels 150 anys de la seva fundació.


Lluís Soler llegirà un fragment del discurs inaugural de la Tercera Festa Modernista de Sitges, de Santiago Rusiñol.
Es commemora el 150è aniversari del naixement d’aquest pintor, escriptor i a
rtista.

L’Agrupació de Balls Populars de Sitges interpretarà la Moixiganga. Aquesta és una de les manifestacions culturals amb més tradició de la nostra cultura popular i es tracta del probable antecedent dels castells.

Roger Mas cantarà Al Cel, de Jacint Verdaguer.
En commemoració dels 125 anys de la publicació de L'Atlàntida, Roger Mas interpretarà un tema del disc que va dedicar al poeta de Folgueroles. Aque
st disc va ser nominat com un dels millors de la dècada.

Àngels Poch llegirà l’article periodístic La ciutat del perdó, de Joan Maragall.

Aquest article es va publicar després dels fets de la Setmana Tràgica i es llegirà en record del centenari de la seva mort.


Màrius Serra llegirà un text escrit per a l'ocasió, on explicarà com ha evolucionat la llengua durant aquest segle. El text és amb motiu del centenari de la Secció Filològica de l’IEC.

Ester Formosa, acompanyada de Maurici Villavecchia, Matthew Simon i Horacio Fumero, cantarà una versió de la composició que Ovidi Montllor va fer del poema Vinyes verdes vora el mar, de Josep Maria de Sagarra.
Simulàniament, Damián Muñoz i Virigia García de la companyia La Intrusa ballaran una coreografia creada per a l'ocasió. Es commemoren els 50 anys de la mort de Josep Maria de Sagarra.


Els cuiners Jaume Subirós, del Motel Empordà; Josep Roca, del Celler Can Roca; i Carme Ruscalleda, del Restaurant Sant Pau, llegiran fragments del llibre El que hem menjat, de Josep Pla.
Es commemoren els 30 anys de la mort de l’escriptor empordanès amb els cuiners que més relació van tenir amb l’escriptor.


Oriol Broggi llegirà el poema Assaig de plagi a la taverna de Pere Quart (pseudònim de Joan Oliver), una paròdia del poema de Salvador Espriu Assaig de càntic al temple.
Es commemora el 25è aniversari de la mort del poeta i dramaturg sabadellenc.


Giorgio Conte i Joan Isaac cantaran la Cançó del Lladre, tradicional catalana, en una versió arranjada pel cantautor italià, acompanyada per Walter Porro a l'acordió.


Carles Belda, a l’acordió diatònic, acompanyat de Marc Serrats, a la guitarra elèctrica, i de Jordi Reixach, al baix elèctric, faran una versió de temes dels grups musicals
Sau -Boig per tu-;
Sangtraït -L'home que volia ser ocell-,
Sopa de Cabra -L'Empordà- i
Els Pets -S'ha acabat-.
Es commemoren els 20 anys del concert al Palau Sant Jordi dels quatre grups de referència en aquell moment del rock català: Sopa de Cabra, Sau, Els Pets i Sangtraït.


L’Orfeó Lleidatà cantarà Els Segadors per finalitzar l’acte.



Domingo, 11 de septiembre
9.00 horas. Carrer d'Ali Bey (Barcelona)
Ofrenda floral del Gobierno, encabezada por el presidente Mas, al monumento de Rafael Casanova.

10.00 horas. Sant Boi de Llobregat (Barcelona)

El presidente Mas ofrecerá una ofrenda floral en la tumba de Rafael Casanova.

11.30 horas. Plaça de la Cascada, Parc de la Ciutadella (Barcelona)

Acto institucional conjunto de la Generalitat y el Parlamento de Catalunya en el Parc de la Ciutadella.
Dirección artística: Joan Ollé

Apertura del acto con el solemne desfile de la Formación de Gala de los Mossos d’Esquadra, a los acordes de la Marxa dels Armats de Manresa. Los arreglos musicales han sido a cargo del maestro Manel Camp para cuatro flautas.

Entrega de la Senyera por parte del alcalde de Manresa, Valentí Junyent.
En esta localidad, el año 1892 se redactaron las Bases, en las que se reclamaba la devolución de las Constituciones Catalanas.


Izada de la bandera a los acordes de El cant de la Senyera, interpretado por el Orfeó Lleidatà.
La presencia del Orfeó es para hacer partícipe en el acto la mayor parte del territorio posible y la conmemoración de los 150 años de su fundación.


Lluís Soler leerá un fragmento del discurso inaugural de la Tercera Festa Modernista de Sitges, de Santiago Rusiñol.
Se conmemora el 150º aniversario del nacimiento de este pintor, escritor y artista.


La Agrupació de Balls Populars de Sitges interpretará la Moixiganga. Esta es una de las manifestaciones culturales con más tradición de nuestra cultura popular y se trata del probable antecedente de los castells.

Roger Mas cantará Al Cel, de Jacint Verdaguer. En conmemoración de los 125 años de la publicación de L'Atlàntida, Roger Mas interpretará un tema del disco que dedicó al poeta de Folgueroles. Este disco fue nominado como uno de los mejores de la década.

Àngels Poch leerá el artículo periodístico La ciutat del perdó, de Joan Maragall. Este artículo se publicó después de los hechos de la Semana Trágica y se leerá en recuerdo del centenario de su muerte.

Màrius Serra leerá un texto escrito para la ocasión, en que explicará cómo ha evolucionado la lengua durante este siglo. El texto es con motivo del centenario de la Sección Filológica del IEC.

Ester Formosa, acompañada de Maurici Villavecchia, Matthew Simon y Horacio Fumero, cantará una versión de la composición que Ovidi Montllor hizo del poema Vinyes verdes vora el mar, de Josep Maria de Sagarra.
Simultáneamente, Damián Muñoz y Virginia García de la compañía La Intrusa bailarán una coreografía creada para la ocasión.
Se conmemoran los 50 años de la muerte de Josep Maria de Sagarra.


Los cocineros Jaume Subirós, del Motel Empordà; Josep Roca, del Celler Can Roca; y Carme Ruscalleda, del Restaurant Sant Pau, leerán fragmentos del libro El que hem menjat, de Josep Pla.
Se conmemoran los 30 años de la muerte del escritor ampurdanés con los cocineros que más relación tuvieron con el escritor.


Oriol Broggi leerá el poema Assaig de plagi a la taverna de Pere Quart (pseudónimo de Joan Oliver), una parodia del poema de Salvador Espriu Assaig de càntic al temple.
Se conmemora el 25º aniversario de la muerte del poeta y dramaturgo de Sabadell.


Giorgio Conte t Joan Isaac cantarán la Cançó del Lladre, tradicional catalana, en una versión arreglada por el cantautor italiano, acompañada por Walter Porro al acordeón.

Carles Belda, al acordeón, acompañado de Marc Serrats, a la guitarra eléctrica, y de Jordi Reixach, al bajo eléctrico, harán una versión de temas de los grupos
Sau
-Boig per tu-;
Sangtraït
-L'home que volia ser ocell-,
Sopa de Cabra
-L'Empordà- y
Els Pets -S'ha acabat-.
Se conmemoran los 20 años del concierto en el Palau Sant Jordi de los cuatro grupos de referencia en aquel momento del rock catalán: Sopa de Cabra, Sau, Els Pets y Sangtraït.


El Orfeó Lleidatà cantará Els Segadors para finalizar el acto.



.

No hay comentarios: