martes, 5 de julio de 2011

Aquest diumenge 03 de juliol del 2011

.

La puresa ve de les altures…
Destacada actuació de Son de México a les festes de Roquetes






Balls de l’Estat de Guerrero. Actuació de Son de México
Fotografia Martha Inés Sánchez Navarro

A les altures podríem dir que sempre estan els components d’aquest conegut i valorat grup de ball dins de la Comunitat Resident mexicana a Catalunya que es Son de Mèxic. Ho diem amb sinceritat i sense ànim de molestar a ningú. I es que, ens ho fem anar bé parlant de les altures per tal de lligar varies idees que volten per el nostre pensament.

Ens expliquem: la gent del món de l’art sempre viuen en una altre dimensió. Ni més bona ni més dolenta. Simplement en una altre dimensió.

Son persones sensibles. Treballadores. Perfeccionistes…

Ho donen sempre tot!!!. El seu es un treball d’equip, una vida de esforç continuat, una recerca perenne de la bellesa sovint animats en recollir-la per tal de que posteriorment, dalt de l’escenari, poder-la compartir amb tot el públic allí reunit. Compartir. Una paraula bonica que diu molt…
Les altures. Sí, el anar cada vegada a més. Pujar un i un altre esgraó en un treball interminable. Ascendir, pujar a les altures per poder després compartir..

Ah!! Amics i lectors nostres… i aquest cop amb una actuació de Son de Méxic a la part alta de la ciutat de Barcelona. A Nou Barris. A la plaça de les Roquetes…

Des allí dalt, des de les altures veiem la bellesa de la ciutat de Barcelona. Els seus edificis singulars que s’aixequen vers el Cel d’un dia clar i joiós que ens convida a viure intensament.

Carrers, places i carrerons plens de vida. Milions de persones bateguen el seu cor. Barcelona es viva i allí, la ciutat esdevé un camp de flors que amuntega il·lusions i desencants de tants milers de homes i dones que uneixen el destí de la seva vida al destí de la seva ciutat…

Les Roquetes estan de Festa Major. Avui, en un acte que es preveu durarà sobre tres hores llargues tindrà lloc la cloenda. Un Espectacle Multicultural farà recordar els orígens e identitat d’un barri creat fruit de la immigració de passades èpoques. Plural, fragmentat, divers.

Com sempre en aquesta mena d’activitats, es començaria ben tard i fora d’hora. Tanmateix això ha servit per anar engreixant l’assistència d’espectadors. Al final, una massa de tota mena de persones i famílies es reuniria per gaudir d’aquest acte de cloenda.

Un darrer d’altre, els quadres de ball es succeeixen en dues tandes de presentació en la qual, el grup que actuaria menys, oferiria al públic dos balls i el que més quatre. Grups d’infants, d’adolescent, de joves, de gent gran. Tot plegat ens donen gratuïtament allò que saben fer i tenen.
Alguns son del barri de Les Roquetes. Altres han vingut de tots els punts de la ciutat de Barcelona. La majoria quadres de ball de flamenc. També alguna coseta de ball moder. De cultures de fora de la Península poqueta cosa…


Balls de l’Estat de Jalisco. Actuació de Son de México
Fotografia Martha Inés Sánchez Navarro


Tanmateix allí teníem al genial grup de Son de Méxic. Allí els tenim, per defensar la riquesa cultural i pluralitat de Barcelona. Per donar a conèixer a tot un públic que segueix amb atenció aquest acte Multicultural, la bellesa de la Cultura Mexicana. Allí pugen. Oferiran un bocinet del seu gran repertori. Perquè gran es Mèxic i gran es la seva riquesa..

Les quatre parelles de ball de Son de México obririen la seva presentació amb balls típics de l’Estat de Guerrero i, en la segona tanda, amb balls de l’Estat de Jalisco.

Val a dir que en el quadre artístic de ballarins del grup en la presentació d’avui, veiem de nou la Judith Valdés desprès d’un temps d’absència. I també avui es un dia important per la Yanna Núñez, qui oriünda de l’Estat de Guerrero avui tindria el seu bateig d’escenari dins el grup.

Com sempre, les nostres felicitacions a tots i totes. Els de sempre i els nou vinguts. Benvinguts a la família de mexicans residents a Catalunya. Benvinguda al Son de México. Benvinguda a la que serà la teva casa…



Fotografia de família una vegada acabada les actuacions
Fotografia Martha Inés Sánchez Navarro


Els ballarins que participarien en aquest Espectacle Multicultural de la Festa Major de Les Roquetes de Barcelona dins del grup Son de México, per ordre alfabètic serien:

Jorge Aboytes
Juan Ramón Arceo
Gabriela Carpio
Eduardo Hernández
Yanna Núñez
Violant Olivares
Rocío Orea
Eric Reyes
Yasmin Robles
Judith Valdés


El programa que varen presentar al públic seria:

ESTAT DE GUERRERO
El arrancazacate
El toro rabón

ESTAT DE JALISCO
Las alazanas
Los machetes
Los tranchetes
La negra

El proper dissabte a les 5 de la tarda Son de México actuarà a la Festa “Aires latinos en Can Peguera” (Nou Barris) de Barcelona, i el següent dissabte dia 16, a les 21h, en el IV Festival de Folklore Intercultural de Barcelona, al barri del Raval.

Amb el que clouran una temporada intensa de treball i actuacions.



.

No hay comentarios: