viernes, 22 de julio de 2011

Artistes mexicans per Catalunya…

.

El virtuós mexicà Juan Gaspar
Actuarà en el VIII Festival de Guitarra de Girona





Només dos concerts està programats per gaudir d’aquest virtuós de la música que actualment te la seva residencia a Puebla, on viu amb la seva esposa Rosario Robles i els seus fills Juan Sebastián, Rosario Isabel i l’Andrés Gaspar.

El dijous 28 de juliol farà la seva presentació dins de venerable Monestir de Sant Pere de Galligants de la ciutat de Girona, mentre que el divendres 29 donarà el concert dins del Restaurant la Riera de Sant Martí Vell (Girona) amb varies possibilites d’assistència del públic que poden gaudir de sopar i concerts, o be concert i degustació.
Trobareu mes informació dins de les nostres Agendes d’Activitats.

Els organitzadors d’aquest VIII Festival de Guitarra de Girona ens presenten la biografia de Juan Gaspar amb les següents paraules


JUAN GASPAR

Va començar a estudiar música a l’edat de set anys amb la mestra Natalia Gudkov. Continua la seva formació en l’Estudi d’Art Guitarrístic fins graduar-se en 1979.

Va obtenir el primer premi al Concurs Estatal de Guitarra de l’INJUVE i el 2 º lloc en el Concurs Nacional. El 1978 guanya el 1er lloc en el Concurs Nacional de Guitarra Clàssica de Paracho, Michoacán i finalista al Concurs Internacional de Guitarra Manuel M. Ponce. És fundador del taller de guitarra a la Casa de la Cultura de Puebla i del de la Universitat de les Amèriques, Puebla (UDLAP).

Actualment és professor de guitarra al Conservatori de Música de l’Estat de Puebla i catedràtic al Departament d’Estudis de Llengües i Cultura (delco) de la UPAEP. La tasca musical l’ha portat a actuar per tota la República Mexicana i en algunes ciutats dels Estats Units i Europa participant en festivals internacionals, com el Gran Palafoxiano, el de Guitarra de Zihuatanejo, de Girona-Costa Brava (Espanya), Compositors a la Guitarra Palo Escrito de la UNAM, Akustikus Gitarzene d’Hongria iGuitarrísima Puebla (del qual és director), com a solista i amb orquestra simfònica i de cambra.

Ha enregistrat diversos CD’s, dels quals “Festones” y “Secretos” són recopilacions de les seves composicions. Sobre l’obra de Joan Gaspar, John Arran de la revista Classical Guitar Magazine escriu “Aquesta és música veritablement apassionada, el compositor ens permet compartir les seves més profundes impressions i emocions … molt gràfica en el contingut”



.

No hay comentarios: