martes, 15 de febrero de 2011

Nova trobada el proper 19 de març..

.

Mèxic en la multiculturalitat dels
Amics de la Unesco de Barcelona







Què es Propers

El projecte europeu de promoure la participació dels migrants (Promoting Migrants Participation) o PROMIP es proposa l’objectiu d'analitzar el nivell de participació dels nouvinguts a associacions de la societat d'acollida de cada un dels països participants. Amics de la UNESCO Barcelona ens vam proposar aprofitar aquest projecte per fer un pas endavant per promoure una acció molt més ambiciosa.

Vam partir d'una base essencial : es tractava d'aconseguir que un nombre determinar d'entitats del país i d'entitats d'altres cultures estiguessin disposades a fer l'esforç de trobar-se un cop al mes a cada un del espais de les entitats de la societat d'acollida que actuaríem d'amfitriones. Vam creure que només el coneixement personal que es produeix després de diverses trobades podia aconseguir de crear vincles sòlids entre les persones, especialment quan son de procedències i cultures diferents.

Treballem per crear un espai de trobades periòdiques entre associacions de diferents cultures
Propers, que aquest any celebra la seva segona edició, és un projecte que dedica tota la seva activitat a facilitar el descobriment de la diversitat cultural, com una riquesa extraordinària. Propers és un lloc per a la interacció, la diversió i el descobriment, que s'articula en forma de festes i trobades periòdiques obertes a tothom i organitzades per voluntaris. Els principals objectius del projecte Propers són:

-Donar a conèixer a Catalunya les cultures del món, però també donar a conèixer al món la cultura catalana.

-Crear un escenari d’interacció entre els nouvinguts i la societat catalana, recolzant la tasca de les associacions culturals i facilitant-ne el primer contacte

-Promoure el diàleg i potenciar la integració.

-Fomentar el cinema, la cuina, els tallers i les exposicions com a mostra de la nostra multiculturalitat.


Agenda

26/02 Sud-americà: Brasil, Argentina,Perú....
19/03 Centro y Norte América: Panamà,
Mèxic...
16/04 Europa del Est: Sèrbia, Polònia, Rússia...
21/05 Europa del Norte: Finlàndia, Suècia, Noruega, Lituània...
18/06 Àsia: China, Mongòlia, India, Pakistan, Corea...
09/07 África: Guinea, Costa de Marfil, Senegal...

Font: web dels Amics de la Unesco a Barcelona

.

No hay comentarios: