lunes, 14 de febrero de 2011

Ben a prop nostre del 15 al 19 de juny...

.


Mèxic país convidat
17ª edició del Festival Internacional Río Loco
Cinc dies de festa mexicana





En nostre amic Miquel en va fer arribar aquesta interessant informació d’aquest ja tradicional festival dedicat a les musiques del món de Toulouse.

Mèxic esdevindrà el país convidat en aquesta 17 edició que devem emmarcar dins dels actes de l’Any de Mèxic a França. Tanmateix devem de dir que ja l’any 2004 Mèxic va esdevenir també la cultura convidada d’aquest festival.

Publiquem la informació facilitada per els organitzadors :

Presentació

Festiu i popular, aquest festival internacional de les músiques del món obre cada any una finestra cap a la creació artística d'un país o d'una regió del món amb concerts a l'aire lliure, espectacles per a públic infantil, cinema de mitjanit, arts visuals, gastronomia, artesania ... en un parc a la vora del Garona.

Aquest any, Riu Loco farà que s'expressi tota la riquesa i creativitat de les cultures de Mèxic, amb concerts a l'aire lliure, espectacles per a públic infantil, cinema de mitjanit, arts visuals, gastronomia, artesania ... a la Prairie des Filtres, a la vora del Garona (15-19 de juny).

Mariachi, corregut, música del nord ... així com rock, hip-hop, música electrònica ... Entre tradició i modernitat, l'edició 2011 ens convida a descobrir les diferents facetes de Mèxic. Les cultures de Mèxic també ocuparan les seves residències estivals en tota la ciutat, amb exposicions, concerts, lectures, projeccions ...



Mèxic
El convidat d'honor
Río Loco Festival de Tolosa de Llenguadoc - juny. 15-19

La ciutat de Toulouse és una part de l'any de Mèxic a França i ofereix diversos cicles al voltant de les cultures mexicanes: cinema mexicà, música, cultures de caràcter científic i econòmic.

El festival Rio Loco consagrarà totalment la seva 17e edició al Mèxic, serà el temps fort del cicle música.
Tot al llarg de l’any, el festival proposa un programa de tallers de descobriment del país que afavoreix les trobades artístiques i l'enllaç intergeneracional.

Durant el mes de juny, més de 200 artistes mostraran la riquesa i diversitat de la cultura mexicana a través de música, arts visuals, espectacles urbans, cinema,
gastronomia i artesania en tota la ciutat.
El cor de la festa es durà a terme del 15 de juny a 19 a la Prairie des Filtres, en un parc al centre de la ciutat amb capacitat per a 20.000 espectadors per nit.

Alguns artistes com Els Llops, Lila Downs, Nortec Presents: Bostich + Fussible o grup rock explosiu Molotov serán a escena.
"Descobriments" revelarà grups com Troke i el seu jazz fusió o folk pop Natalia Lafourcade.
A fi d’any Riu Loco desenvoluparà residències per a artistes per donar lloc a creacions o projectes inèdits com el que reunirà l'artista mexicà Celso Pinya amb l'estrella colombiana Toto la Momposina. Cinc companyies mexicanes proposaran al públic jove la seva creació de teatre d’objectes, dansa contemporània o el rock per a nens: Aquelarre Teatre, Tricicle Vermell, Poteta de Gos ...

Els artistes plàstics Chema Skandal, Les Pokiankitsch o els membres del Col·lectiu Q Buro Gràfica sorprendran al públic amb les seves obres.



.

No hay comentarios: