miércoles, 3 de abril de 2013

09 d'abril, a les 19:00 hores

Cinc curtmetratges del col·lectiu

Why Poverty? (Nous Pobres)

al  Centre de Cultura Contemporània de Barcelona




FUERA DE PROGRAMA presenta: Why Poverty? (Los nuevos pobres).En aquesta sessió al CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, situat al carrer Montalegre 5 de Barcelona projectaran gratuïtament cinc curtmetratges del col·lectiu Why Poverty? sobre els nous pobres que està generant la crisi als països occidentals, aquests nous pobres que tenim al nostre voltant: els nostre veïns, els nostres familiars..


Organitza: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Les darreres crisis han provocat un desgavell total que afecta directament l’ordre social dels ciutadans dels països occidentals, els nous pobres són a Europa, els tenim al voltant nostre: són els nostres veïns, els nostres familiars i també podem ser nosaltres. 
En aquesta sessió projectarem cinc curtmetratges del col·lectiu Why Poverty? que analitzen aquesta alarmant situació a Europa. Amb Why Poverty? (http://www.whypoverty.net/es) col·laboren prestigiosos cineastes i nous talents; les seves pel·lícules aborden problemes i plantegen preguntes complicades, però també plasmen històries subtils i commovedores que conviden a la reflexió.

19:00 h Projecció
LULLABY (Alemanya: Dormen bé els pobres?), Victor Kossakovasky, 2012, 2’ 40’’, sense diàlegs. Dormen bé els pobres en l’impressionant edifici del Deutsche Bank a Berlín?

NEW POOR (Espanya: Qui són els nous pobres?), Justin Webster, 2012, 5’ 41’’ VOSC. Prop de 50.000 negocis petits han fet fallida a Espanya el darrer any, i en Paco Pascual, un petit empresari, ho ha perdut tot.

THE CRISIS AND THE SUNGLASSES (Grècia: Estem tots fora del perill de la pobresa?), Sean McAllister, 2012, 4’ 49’’, VOSC. A mesura que el somni europeu s’esvaeix, la crisi econòmica porta pobresa a la gent d’Atenes.

LOVE AND RUBBISH (Rússia: Es pot somiar vivint en la pobresa?), Hanna Polak, 2012, 7’ 45’’, VOSC. Aquest curtmetratge és una mirada indestructible i penosa de les dificultats i somnis d’un grup de nens i nenes que viuen en un abocador als afores de Moscou.

HOLIDAY FROM POVERTY (Regne Unit: Imagina no haver estat mai de vacances), Jez Lewis, 2012, 5’ 56’’, VOSC. En una cultura on la majoria de gent té més que tu, ser pobre pot causar vergonya i aïllament.




 

19:30 h Debat
Amb Mercè Darnell (Antropòloga social. Cap de programes i serveis Càritas), Ramon Noró (Fundació Arrels) i Èric Lluent (Periodista i un dels creadors del blog http://elsnouspobres.wordpress.com/).

No hay comentarios: