miércoles, 16 de junio de 2010

Notícies locals...

.

L’aplicació de la Llei d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya des de la regidoria de Nova ciutadania
Al voltant de 65 persones han estat ateses per el servei d’acollida



Font: web Ajuntament d’Esparreguera [15 juny del 2010]

En aquest article voldríem compartir l’aplicació de les principals línies de treball i les accions que se’n deriven, des de la regidoria de Nova Ciutadania i com aquestes es veuen reflectides en l’actual Llei d’acollida, a més de fer una pinzellada en el perquè d’aquesta Llei.

En la Llei per l’acollida de persones immigrades i retorandes a Catalunya, recentment aprovada per el Parlament de Catalunya, defineix els instruments per a l’acollida de les persones nouvingudes i els continguts formatius del servei d’escollida, també estableix el paper del català com a llengua comuna en un context de multilingüisme present i futur.

Cal destacar que es podrà desenvolupar la competència reconeguda a les CCAA (Comunitats Autònomes) d’emetre informes d’integració en la darrera reforma de la Llei d’estrangeria per als tràmits d’arrelament, renovació de les autoritzacions de residència temporal i accés a la nacionalitat.

L’arribada és un dels moments clau: la primera imatge, el primer contacte i les primeres relacions que una persona rep de la societat que l’acull, la condicionen en la visió que pren del lloc on ha arribat i també en la seva incorporació social al país així com també poden determinar els futurs passos del/a nouvingut/da.

Per aquesta i altres raons , és necessari que l’Ajuntament continuï amb aquesta tasca, que es veu reforçada amb l’aprovació de la Llei d’Acollida de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, es dona prioritat a :

* El Servei de primera acollida.
Aquest Servei ofereix un espai de consultes i assessorament personal juntament amb les Sessions d’Acollida. És com una caixa d’eines per a poder ajudar en l’autonomia personal.
S’inclouen unes accions formatives molt concretes i que estan sota els següents tres blocs:

• societat catalana,coneixement de l’entorn i marc jurídic
• formació lingüística
• coneixements laborals

També es pretén incidir en altres àmbits d’actuació claus com: àmbit de la salut, escolar, universitari, de menors, de justícia, així com la potenciació del treball comunitari mitjançant les entitats i les iniciatives individuals.

No hay comentarios: