sábado, 27 de diciembre de 2014

Montcada i Reixac


Amb el tenor mexicà 
Jorge Armando Jasso Fernández: 
Exhaurides entrades per al concert de Nadal 
De l'Òpera al Cinema. Música d'escena Demà diumenge 28 de desembre de 2014 al Teatre Municipal de Montcada i Reixac tindrà lloc a partir de les 18:00 hores la presentació del concert de Nadal que porta per nom De l'Òpera al Cinema. Música d'escena”; i comptarà amb la presencia del gran tenor mexicà Jorge Armando Jasso Fernández, amb l'Orquestra Barcelona Filharmonia i el Cor Camerata Impromptu. Un concert que ha exhaurit totalment les entrades. 

El concert de Nadal que organitza l'Ajuntament combina música de cinema i òpera i es fa per primer cop al Teatre Municipal. D’ací que la Nota Informativa publicada per la organització ens assabenti que: 

De l'Òpera al Cinema. Música d'escena” és el títol del concert de Nadal que enguany proposa la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, que per primer cop es farà al nou Teatre Municipal (Tarragona, 32). El recital tindrà lloc el 28 de desembre, a les 18h, i anirà a càrrec de l'Orquestra Barcelona Filharmonia i el cor Camerata Impromptu, dirigida per Daniel Antolí, amb les veus de la soprano tarragonina Sara Blanch, la mezzosoprano barcelonina Carme Murio i el tenor mexicà Jorge Armando Jasso. El concert es dividirà en tres parts. 

La primera es dedicarà a l'òpera, amb àries conegudes com 'Lascia ch'io pianga', de l'òpera 'Rinaldo' de Händel; 'Va pensiero', de 'Nabucco' de Verdi o 'La reina de la nit', de 'La flauta màgica' de Mozart. 

La segona part constarà de cançons del musical 'West side story', composades per Leonard Bernstein, amb peces com 'Tonight', 'Somewhere', 'Amèrica' o 'Maria'. 

Al final del concert hi haurà peces de bandes sonores de pel·lícules com 'Out of Africa', de 'Memòries d'Àfrica', de l'autor Johan Barry; 'Moon river', del film 'Esmorzar amb diamants', del compositor Henry Mancini o 'Gabriel's oboe' i 'Ave Maria Guarani' de 'La missió', del reconegut Ennio Morricone. Les entrades ja són a la venda i el preu anticipat és de 8 euros, 10 euros a taquilla. Els tiquets es poden comprar ja a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12). 


Extracte biogràfic del tenor mexicà en Jorge Armando Jasso Fernández:

1997-2003 Trained as lyric tenor at the “Escuela Nacional de Música de la Universidad Nacional Autónoma de México“ ( Montero,Jorge Retana y Rodolfo Acosta) 

1999 Masterclass in the summer courses of the“Escuela Superior de Música Reina Sofía” in Santander, Spain (Teresa Berganza). 

2003 First price in the “XIV Concurso de Canto Francisco Araiza” México and finish college of music and singing 

2004 Title role as Tamino in the Magic Flute by W.A. Mozart in the “XXII Festival Internacional Francesc Viñas de Moià“ Barcelona, Spain 

2005 Title role “Ahmet“ in the premiere of the opera “El mercader de Somnis” by Brotons in Barcelona, Spain (Orquestra Filharmonia Barcelona with the Vivaldi Choir). Title role as “Il Conte d‘Almaviva” in the Barbiere of Seville by Rossini in Girona, Spain. 

2006 Recitals and arias by Donizetti and Bernstein in the “Teatre Principal de Maó, Menorca”, Spain Title role “Fernando“ in the opera “Cosí fan tutte” by W.A. Mozart at the “XXIV Festival Internacional Francesc Viñas de Moià“ in Barcelona, Spain. 

2007 Together with the pianist Lang Lang granting honorary member “Cofrares de Mèrit” of the association (spanish Champagne) in Barcelona, Spain. Named professor for chant and choir at the “Coservatori Liceu” in Mataró (Barcelona, Spain). 

2010 Title role “Nemorino“ in the opera “L’Elisir D‘Amore” by Donizetti in the Parnassos Theatre in Athens, Greece (organised by the UNESCO). Masterclass with Gustavo Galan in the national opera of Cuba. 

2011 Concert in “XXVII Festival Manuel de Falla” (Cadiz, Spain) Masterclass Reeh (Berlín Germany) Solist tenor in Messiah by G.F. Händel with Sant Jordi’s choir and string chamber Musicae. 

2012 Selected like a reinforcement in “La forza del Destino” Verdi “El Gran Teatre del Liceu” (Barcelona Spain) Title role “Il Duca di Mantova” by Giuseppe Verdi in the Atelier Ópera (Barcelona, Spain) 

2013 Title role “Il Duca di Mantova” by Giuseppe Verdi in the Palau Maricel 

2014 role Edgardo in Sabadell Opera

No hay comentarios: