viernes, 20 de enero de 2012

MÚSICA

.

XVII BARNASANTS - CANÇÓ D'AUTOR
El Cor de Mèxic novament present, gracies a les actuacións de Mercedes Ferrer, Mastuerzo, i la banda "L @ s Jij @ s del Maíz"






Com diu la Nota de Premsa publicada:
El Festival de Cançó de Barcelona arriba a la seva dissetena edició. Gairebé un centenar d’actuacions del 26 gener al 7 d’abril de 2012. El tret de sortida el donarà Sanjosex a la Sala Luz de Gas, i el seguiran grans noms i noves veus de la cançó catalana, espanyola i llatinoamericana.

Barnasants 2012 s'estén al llarg de més de dos mesos i mig amb un programa que recull prop de 100 propostes, més de 20 estrenes de cd o nous treballs, proposa concerts especials de Maria del Mar Bonet (a l'Havana, Cuba), Cesk Freixas & Pau Alabajos, Obrint Pas, El niño de la hipoteca i Habana con Kola, i enregistra nous directes per a la Col·lecció Barnasants amb Dani Flaco i Chivochivato, a més de l'inaugural de Sanjosex. Les bones relacions d'intercanvi amb el Festival Tenco (Itàlia), degà de la cançó d'autor a Europa, acosten els recitals de Gino Paoli, Giorgio Conte i Francesco de Gregori (amb Ambrogio Sparagna i l'Orquestra Populare Italiana). Així mateix, el Festival es consolida i amplia les relacions amb la regió occitana i la seva cultura, incorporant L'Estivada de Rodés a la col·laboració vigent amb el Festival Sèm e Serem de Tolosa: concerts de Nadau, Joan-Marc Leclercq i de Primael e los del Tiwizi, al costat d'una coproducció conjunta dels tres festivals, Belda & Garriga OK! Brigada Internacional.

Les prop de 20 sales de Barcelona, àrea metropolitana i Catalunya -cada any se sumen nous espais- que donen cabuda a l'àmplia programació de Barnasants acolliran les estrenes de Túrnez & Sesé, Burruezo & Bohèmia Camerata, Marcel Cranc, Verdcel, Affonics, Pulpopop, Quim Vila, entre les més de 70 actuacions de grups del país, que recullen noms destacats com Carme Canela i Francesc Burrull, Miquel Pujadó, Laura Simó, Rafa Pons, Marc Parrot, Anna Roig, Xavier Ribalta, Mazoni, Quico Pi de la Serra, Ester Formosa, Els Amics de les Arts, Arturo Gaya, Roger Mas, Franca Masu, Cris Juanico, Feliu Ventura, Miquel Gil, Òscar Briz, Oliva Trencada o Joan Amèric.

El cartell internacional del Barnasants sempre té una sensibilitat especial per les llengües llatines, en la base d'una cultura comuna, i atenció destacada per les noves propostes provinents dels països llatinoamericans. Enguany visiten el Festival Rossana Teddei (Uruguai), José Alejandro Delgado (Veneçuela), Pascuala Ilabaca (Xile), L@s jij@s del Maiz (Mèxic) i els cubans Gerardo Alfonso, Roly Berrio i Karel Garcia.

D'altra banda, presenten nous treballs a Barnasants 2012 Coque Malla, Carlos Chaouen, Marwan, Javier Muguruza, Rebeca Jiménez o Javier Bergia, al costat d'artistes com Javier Krahe, Javier Ruibal, Martirio, Amancio Prada, Ariel Rot o Pedro Guerra.




.

No hay comentarios: