lunes, 23 de noviembre de 2009

Mèxic de Festa...

XCIX Aniversari del Inici de la Revolució Mexicana



Breu resum:

La Revolució Mexicana és un dels esdeveniments més importants de la història de Mèxic i principalment del segle XX. Amb aquesta, va donar fi la llarga dictadura porfírics i es va passar a una etapa difícil per la participació de diferents tendències revolucionàries i els seus respectius cabdills, que en tenir propòsits i objectius diferents els uns dels altres, van lluitar entre si per afavorir els seus interessos. La Revolució iniciada per Madero amb el Pla de San Luis, va ser provocada per causes d'ordre polític, econòmic i social.

El propòsit inicial era l'enderrocament de Porfirio Díaz de la presidència de la República. La revolució fusta va ser acollida amb beneplàcit per grans sectors de la societat mexicana, principalment pels camperols, que esperançats pel promès per Madero, es van llançar a la lluita armada; Vila, Orozco i Zapata, van encapçalar aquesta lluita camperola, però aviat es van donar adonar que el repartiment o la restitució de les terres era el que menys importava als dirigents del moviment.

Tant Madero com Carranza pensaven que les reformes socials havien de ajornar, primer eren la solució a les demandes polítiques, més que socials, cosa que va originar que primer, els zapatistes s'alcessin en armes contra el govern fusta al considerar-lo com traïdor en no restituir les terres a les comunitats camperoles. Més tard, després del triomf constitucionalista sobre l'huertismo, els villistes es rebel·larien contra Carranza.



Desfilada del XCIX Aniversari de La Revolució Mexicana




XCIX Aniversari de l'Inici de la Revolució Mexicana i Homenatge a Madero
Ciutat de Mèxic.-




Desfilada del divendres 20 de novembre de 2009

No hay comentarios: