viernes, 10 de julio de 2015

Dimecres, 8 de juliol de 2015. Palau del Parlament


El ple aprova la llei de 
l'impost sobre habitatges buits, 
la d'igualtat entre dones i homes 
i la reforma del reglament



Llei d'igualtat entre dones i homes  
El ple també ha aprovat, per unanimitat la majoria d'articles, la llei d'igualtat efectiva entre dones i homes. Alguns articles i disposicions, sobre l'avortament, el dret al propi cos, la coeducació o el règim sancionador, s'han votat per separat i no han obtingut la unanimitat de la cambra, sinó que el PPC, C's i vuit diputats d'UDC s'han abstingut o hi han votat en contra. 

La llei, que estableix un règim sancionador, té per objectiu que el dret fonamental de la igualtat entre dones i homes s'exerceixi de manera efectiva en els àmbits polític, econòmic, social i cultural, amb una "regulació pròpia i singular" d'acord amb el marc competencial. El text estableix diverses polítiques públiques per promoure la igualtat i l'apoderament; reconeix el paper de les associacions de defensa dels drets de les dones; preveu que tant en la contractació com en l'atorgament d'ajuts es prioritzin les empreses i entitats que tinguin plans d'igualtat; determina que hi ha d'haver paritat als òrgans col·legiats, als tribunals i als òrgans tècnics de selecció de les administracions, i aposta per una educació no sexista, per la prohibició de determinades joguines i anuncis publicitaris i per l'impuls de la conciliació i el repartiment de tasques. 

Així mateix, crea un distintiu d'excel·lència empresarial en matèria d'igualtat i un observatori de la igualtat de gènere adscrit a l'Institut Català de les Dones, i proposa un conveni de col·laboració entre l'autoritat judicial, el ministeri fiscal i el Síndic de Greuges per actuar en casos de discriminació, explotació o violència contra les dones. 

En el debat de la llei hi han intervingut Violant Cervera, Roger Montañola (CiU), Rosa Amorós (ERC), Montserrat Capdevila (PSC), Dolors López (PPC), Marta Ribas (ICV-EUiA), Inés Arrimadas (C's), Isabel Vallet (CUP) i Marina Geli. Des de l'hemicicle han seguit el debat, entre d'altres, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, i representants de diverses entitats de dones. 



Font: Parlament.cat

No hay comentarios: