sábado, 18 de enero de 2014

Cinc únics dies


Els mexicans Márquez
Un any més al Festival Internacional
De Circ Ciutat de Figueres



La Gran carpa del Recinte Firal de la ciutat gironina de Figueres acull per segona vegada el Festival Internacional de Circ que tindrà lloc durant cinc únics dies acollint les millors atraccions mai vistes en els circ europeus. 

Les entrades ja son a la venda amb preus a partir els deu euros, i amb un seguit de paquets monotemàtics i low cost

El Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, que se celebrarà del 20 al 24 de febrer de 2014, comptarà amb 24 atraccions de diferents disciplines a càrrec de 75 artistes de fins a 14 països diferents, entre els quals n'hi haurà de Mèxic i de la Xina, Rússia, Filipines, Mongòlia o l'Uzbekistan.
Cal esmentar que el Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres enguany incorpora noves disciplines cara el públic visitant.

El festival, a més, n'incorporarà de noves com ara els equilibris, amb el Duo Márquez de Mèxic i un número d'escala fixa combinat amb l'hula hoop. També es podrà veure un espectacle de "forçuts" amb els Strongman Duo, de l'Uzbekistan. Uns artistes que van passar de guanyar-se la vida transportant troncs a aterrar en un dels circs americans més prestigiosos amb demostracions de força de fins a una tona.

Un dels números que es presentaran al festival es el d’Escala fixa amb equilibris que anirà a mans dels mexicans DUO MÁRQUEZ

Nazareth Márquez, de família de circ, va començar el seu entrenament en el llit elàstic i comicitat amb només vuit anys. 

Quatre anys més tard, el 1998, ja s’estrenava com a pallasso durant la tempo rada que el Nortamerican Circus dels Hermanos Vázquez realitzava a Houston (Texas, EEUU). D’allí saltarà al Kakihuma Circus a Osaka (Japó, de 1999 a 2000). Més endavant, amb catorze anys, comença els seus entrenaments a les teles i cintes aèries amb els que s’estrena en el Circo Corona (Mèxic D.F., de 2001 a 2002) per a seguir en el Circo Gaon a Hermanos (de 2002 a 2003), i posteriorment de gira amb el Circo Atayd e (fins 2005). 

2006 marca un parèntesi en la seva carrera artístic a ja que, sota la tutela del seu pare –Daniel Márquez Rodríguez-, viatja mig any a Londres per a millorar la seva formació. A la tornada i fins a 2008, actua amb el seu número de cintes en el Circo Unión dels Fuentes Gasca. Durant dues temporades apareix novament en el Circo Gaona i en aquell període coneix a Michelle Sandoval qui ràpidament es capbus sa en el món del circ practicant l’hula hoop. Entre juliol 2011 i fi nals de 2012, l’Universe Circus ja presenta a Mèxic D.F. els números de la parella que posteriorment, de gener a juny 2013, aplaudirà el públic de l’obra “El grito de Tarzán” en el Poliforum Siqueiros de Mèxic. 

Vista la proliferació de números de cintes, Nazareth i Michlle es posen a mans del professor Vladimir Lissovski per a que, veient les aptituds físiques de cadascun, creés un número original i a la seva mida. Del seu talent neix la idea de combinar els equilibris en escala fixa amb l’hula hoop. Després de la seva participació en el passat “Encuentro de Circo Joven” de la Carpa Astros dels germans Atayde reberen la invitació pel Festival de Figueres. 

En els propers dies anirem ficant les nostres Agendes Informatives d’AME Associació de mexicans d’Esparreguera i voltants els horaris de cada presentació d’aquests artistes mexicans.

No hay comentarios: