domingo, 19 de enero de 2014

AME - Vida Local

Quant la bellesa de l’art... 
Es converteix en un valor per compartir...



Aquest dissabte 18 de gener de 2014 varem visitar la Sala Municipal d’Esparreguera situada al carrer dels Arbres 38, on el passat divendres va inaugurar-se una interessant exposició d’arts plàstiques que ha esdevingut un dels èxits locals d’enguany. 

Parlem de l’Exposició de pintura, dibuix i manualitats que organitza l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la nostra petita ciutat. Una experiència gratificant i enriquidora que ens ha deixat bocabadats del tot per el contingut i qualitat de la obra exposada. 

Jubilat, que no acabat, podria ser el títol d’aquest mateix article que publiquem. Perquè si be haurem de parlar d’un col·lectiu d’artistes nascut potser faran omès tres anys, l’empenta, les ganes, el nervi, de tots aquest nous i grans artistes locals, ha estat la historia d’un creixement constant, tant en el àmbit humà com artístic. 
Constatem el camí recorregut tot veient aquestes seixanta cinc obres exposades, que be, en son alguna més perquè hom computem com apartat de manualitats com si es tractes "d’una sola obra" quant realment hauríem de dir que son més... 

Però anem a pams i expliquem una miqueta mes aquests descobriment de casa nostra. Direm, amb molt de goig, que a l’apartat de “manualitats” hom tenien exposades quelcom peces prou interessants. Un cavall, un canti petit, un quadre de flors, una Mare de Déu del Rocío, un cendrer de vidre decorat finament,dues tradicionals puntes de ganxet, una ampolla decorada, un mocador bordat i sis teules decorades amb bufons colors que entre altres cosetes, reproduïen edificis tant emblemàtics per a tots nosaltres com son el Campanar d’Esparreguera o Santa María del Puig. 

Tanmateix, la Sala dona goig. Ben polida i plena esdevindria com l’arbre que ofereix abundant fruita de bon veure i madura... Madura i que ens diu a cau d’orella: agafa’m i mossega... 

L’exposició es repartida per aquest artistes en forma de blocs, on cadascú presenta una mostra de les seves produccions artístiques. Val a dir que només un d’Ells presenta una sola obra; i el més atrevit arriba fins les 13 peces exposades. 
Tot repartit amb gran Mestria per la sala. Malgrat el poti poti d’estils, de tècniques, de mides de les obres presentades, com resplendeix amb inusual harmonia. Equilibri. No hi ha obres estridents o provocadores. Sàviament s’aconsegueix un marcat equilibri entre les diverses personalitats i temperaments artístics dins d’un mateix vaixell que és aquesta exposició. 
Ben segur que, enguany, presentar l’exposició a la Sala Municipal i no a la seu de l’associació ha estat ben encertada. 

Alí tenim de tot. Dibuixos de gran finesa i detall fets a llapis, aquarel·les impactants, retrats i cares que capten l’ànima d’aquelles persones que gosen posar per l’inquiet artista, realitzades en diverses tècniques (oli, llapis, guixos...). No ens falten els paisatges de tota mena interpretats amb ulls d’artistes, o peces de laboratori dignes de la immortalitat dels millors il·lustradors. 

Que podria afegir més. Que aneu a visitar-la personalment perquè resta només oberta fins el proper diumenge 26 de gener de 2014. Es una joia i a mes a mes podreu parlar amb alguns d’aquest creadors i vibrar amb les seves explicacions i anècdotes que sovint hi ha darrera de tota obra... 

Us deixem el llistat de artistes participants i les obres que podeu veure, per be que les peces oferides a l’apartat de Manualitat, no s'esmenta autoria. 

Nicolás Bonache (3), Antonio Valentines (9), Josep Mompart (5), Aurora Barberà (5), Laureano Gargallo (1), Bienvenido Morales (13), Maía González (2), Encarna Casamajor (4), Marta Puchol (5), Rosa Maía Gomà (12), Josep Masip i Pérez (1), Isidre Monés (4). Gracies a tots vosaltres per el treball realitzat i per compartir-lo amb tots nosaltres. 




Fotografíes: AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants

No hay comentarios: