jueves, 2 de agosto de 2012

Local



Conferència sobre Campanes
AME va estar present en aquest acte de clausura
dels 400 anys de la consagració de l’església de Sta. Eulàlia d’Esparreguera






Aquest darrer diumenge 29 de juliol va tenir lloc la conferencia de clausura dels actes organitzats per la celebració del 400 anys de la Consagració de l’església parroquial de Santa Eulàlia d’Esparreguera, que portaria per nom “Les campanes a més d’escoltar-les, les has de sentir”.

Si be cal dir que a la sala Municipal d’exposicions han tingut lloc l’exposició fotogràfica i documental d’aquest 400 anys d’història local, i també les conferències del dia 14 y 21 de juliol, la darrera, la que ficava el punt i final d’aquest treballs de divulgació històrica tindria lloc al Cor de la mateixa església de Santa Eulàlia de la nostra petita ciutat. Tot un simbolisme!
A dalt d’aquest magnífic monument esparreguerí  tindríem l’esmentat acte, al qual AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants va assistir corresponent a la invitació dels nostres bons amics de l’associació Amics del Campanar d’Esparreguera.
L’acte es va obrir amb unes breus paraules de benvinguda per part de Montserrat Llopart, en representació del CER Col·lectiu Esparreguerí de Recerques. Tot seguit, després d’unes paraules d’en Josep Teruel, President de ACE Amics del Campanar d’Esparreguera, el professor de geografia i història Delfí Dalmau i Argemir va prendre la paraula per tal de donar a conèixer en la seva conferència la realitat dels campanars existents a tot Catalunya, i les seves particularitats i característiques. 
En Dalmau a investigat la totalitat del Campanars existents en el nostre territori efectuant un acurat estudi i catalogació del mateixos. D’aquí la consistència de les seves explicacions i la amenitat en la forma de presentar al públic allí present tota aquesta informació.
El segon conferenciant va ser en Josep Teruel, President de ACE Amics del Campanar d’Esparreguera, que ens va oferir amb l’ajuda de la projecció de diapositives material que anava des la explicació de les diverses parts d’una campana, la seva manera de fondre i fer-les, curiositats de campanes de diverses cultures i parts del Mon, així com, entre altres coses, un poema escrit i dedicat exprofès al nostre Campanar .
En acabar les conferències va tenir lloc la visita al Campanar amb explicacions a peu de campana.

No hay comentarios: