lunes, 19 de diciembre de 2011

Dilluns 12 desembre del 2011

.

L’arquebisbe JAUME PUJOL i BALCELLS
Va Presidir la celebració de la festa de la Mare de Deu de Guadalupe a Tarragona





Església de Sant Antoni de Pàdua (Tarragona) 12.12.2011
Fotografía de Ana Karen Bejarano

Enguany per les importants obres que s’estan fent a la Catedral Metropolitana de Tarragona la celebració de l’eucaristia amb motiu de la celebració de la Festa de la Mare de Déu de Guadalupe es va realitzar a l’església de Sant Antoni de Pàdua d’aquella ciutat. Situada a la cèntrica Rambla Nova, tocant a la coneguda Escola Oficial de Idiomes.
Es tracta d’un temple espaiós i comparativament amb la velleta Catedral, molt modern.

Per la celebració. Hom es portaria el quadre que es venera dins de la Catedral i la Missa comptaria amb la presidència del senyor arquebisbe Dr. Jaume Pujol i Balcells. Persona que personalment dispensa una especial afecte i devoció per la nostre Mare de Déu Mexicana, i una especial simpatia vers tota la comunitat mexicana resident.

El Dr. Jaume Pujol i Balcells es fill de Guissona (Lleida). El dia 15 de juny de 2004 el papa Joan Pau II el va nomenar arquebisbe de Tarragona, arxidiòcesi metropolitana i primada, responsabilitat que, fins al moment present, comporta la presidència de la Conferència Episcopal Tarraconense, que integren els bisbes de la província eclesiàstica Tarraconense i els de la província eclesiàstica de Barcelona. El dia 19 de setembre de 2004, a la Catedral Metropolitana i Primada de Tarragona, va ser consagrat bisbe i va prendre possessió canònica de l’arxidiòcesi, i el dia 29 de juny de 2005 va rebre el pal·li de mans del papa Benet XVI, a la basílica de Sant Pere del Vaticà.
Enguany, aquest dilluns el varem tenir amb nosaltres amb la Missa concelebrada que se li oferia a la Mare de Déu de Guadalupe a l’església de Sant Antoni de Pàdua.

La celebració començaria per el centre de l’església portant el quatre de la Mare de Déu de Guadalupe fins a dipositar-lo a l’altar major davant dels feligresos i amics allí reunits. Al darrera, aniria el senyor Arquebisbe seguit dels sacerdots concelebrants fins arribar a l’altar Major.

La Missa es desenvoluparia seguint els canons de la litúrgia que marca el temps d’Advent. Amb una sentida homilia molt centrada en la figura de la Verge. Els cans varen comptar amb la direcció de la Claudia Torres, artista especialitzada en música mexicana coneguda artísticament com “La Veu de Plata” i molt valorada per la seva potencia i qualitat.

Durant l’ofertori, averen la presentació de les especies per la Eucaristia, i també d’una ofrena floral portada per AME-Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants en nom dels seus socis, amics, i de tota la comunitat mexicana en general, que seria lliurada i dipositada als peu de la Mare de Déu de Guadalupe per l’amiga Grace.

Com no podia ser de cap altre manera, la Claudia va cantar durant la celebració les populars “Mañanitas” a la Mare de Déu. Sempre tant sentides per el cor de tots els mexicans i mexicanes. En acabar la celebració litúrgica, encara va haver una darrer cant de comiat: Virgencita Ranchera. Una peça musical amb la que es conclouria aquesta celebració efectuada en un dia de treball i entremig de setmana.

Gracies de tot cor a tots els que treballaríeu desinteressadament per fer aquesta celebració tant especial. (Juanjo, Grace, Karen…a tots i totes)

Ja arribarà el dia que acabaran les obres de la catedral. I que la celebració escaurà en cap de setmana. I llavors sí, renoi que la farem ben grossa...
Comptem amb tots vosaltres….!!


VIRGENCITA RANCHERA

A tí virgencita , mi Guadalupana,
yo quiero ofrecerte un canto valiente,
que México entero te brinda sonriente.

Yo quiero decirte, lo que tu ya sabes,
que México te ama, que nunca esta triste,
porque de nombrarte, el alma se inflama.

Tu nombre es arrullo, y el mundo lo sabe,
Eres nuestro orgullo, y México es tuyo,
Tu guardas la llave.

Que viva la Reina, de los Mexicanos,
la que con sus manos, sembró rosas bellas,
y puso en el cielo, millares de estrellas.

Yo se que en el cielo, escuchas mi canto,
y se que con celo, nos cubre tu manto,
Virgencita chula, eres un encanto.

Por patria nos diste, este lindo suelo,
y lo bendijiste, por que era tu anhelo,
tener un santuario, cerquita del cielo.

Que viva a Reina, de los Mexicanos,
la que con sus manos, sembró rosas bellas,
y puso en el cielo, millares de estrellas.

Mi Virgen Ranchera, mi Virgen morena,
eres nuestra dueña, México es tu tierra y tu su bandera.
Que viva la reina de los mexicanos
la que con sus manos sembro rosas bellas
y puso en el cielo millares de estrellas.


.

No hay comentarios: