lunes, 2 de marzo de 2015

Divendres 06 de març de 2015


L’Ateneu Llibertari 
del Casc Antic de Barcelona 
ofereix xerrada debat sobre les 
Rebel·lions i lluites actuals a Mèxic





L’Ateneu Llibertari del Casc Antic del carrer del Fonollar 15, de Barcelona [Catalunya, Europa] que sembla que va ser inaugurat el dia 24 de maig de 2008  oferirà el proper divendres 06 de març de 2015 a les vuit del vespre [20:00 hers] una xerrada debat que porta per a nom “Rebelión y luchas actuales en MéxicoRebel·lions i lluites actuals a Mèxic, a càrrec d’un mexicà de les zones afectades. 

Els organitzadors de l’acte ofereixen un dossier informatiu fet el desembre de 2014 amb el nom de “Posicionamiento Comunista Anarquico ante hechos de Ayotzinapa” de 24 pàgines, de marcat contingut polític. Que si be es centra en els fets de la desaparició forçada dels 43 estudiants normalistes de Ayotzinapa, en la seva habitual fanfàrria dialèctica es decanta vers la acció seguint les consignes de les seves creences ideològiques.
D’aquí que afirmin que “El único camino para detener la barbarie y la miseria en que vivimos es la destrucción total del capitalismo” [Clic aquí per veure el dossier].  

Els Ateneus Llibertari, dits també com Ateneu: eclèctic, obrer, anarquista o popular, sorgeix de la tradició educativa de l'anarcosindicalisme, especialment en el moviment obrer d'Espanya ens diu la web “Alasbarricadas” en un article que porta per nom ¿Qué es un Ateneo Libertario

La seva proliferació, especialment durant la Segona República Espanyola,  -segons explica el referit article-   es va veure afavorida en bona part per la manca d'infraestructures educatives oficials per a la classe treballadora; en molts casos tenien locals propis o utilitzaven les infraestructures dels sindicats de la CNT. 

Els ateneus van començar com a associacions culturals i es van convertir en una escola per a milers de persones sense recursos per poder pagar-se un ensenyament privat, o que no desitjaven sotmetre a les lliçons de la pública. A més l'ateneu llibertari es converteix en un lloc de trobada i confraternització entre les gents del barri o poble on es localitzava, i era un focus de difusió de les idees llibertàries, mitjançant: els seus butlletins informatius, edició de llibres i pamflets, excursions al camp , conferències, teatre, recitals poètics, debats, classes d'esperanto, xerrades sobre sexualitat o biblioteques de lliure accés; promovent així un estil de vida i de pensament acord amb les idees llibertàries que preconitzaven. 

Aquest es, doncs, el rerefons que té aquests Ateneu Llibertari anomenat del Cas Antic, on tindrà lloc properament aquests acte sobre la realitat de Mèxic.

No hay comentarios: