sábado, 16 de noviembre de 2013

Actualitat mexicana:

El guitarrista mexicà Alejandro Cordova,
guanyador del Certamen Llobet 2013
Dos catalans, Darío fangós i Izan Rubio, arriben a la Final i s'adjudiquen el segon i tercer premi



El solemníssim Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, ​​va tenir el solemne acte de lliurament de premis a la cloenda de la desena edició del Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona "Miquel Llobet" en el que el mexica Alejandro Cordova va esdevenir el clar guanyador. 
L’acte que comptaria amb el regidor de Territori i Presidència, Jordi Martí, com a amfitrió, va fer els honors de presentar l’esdeveniment am un parlament sobre la figura del mestre Miquel Llobet en el seu 75 Aniversari de la seva mort, reivindicant la seva figura personal i musical com a part de la memòria i patrimoni musical català.


Seguidament es va donar pas al lliurament de premis, iniciant-se amb el premi honorífic a "Tota una vida per la guitarra" atorgat al mestre guitarrista i llaütista anglès, Julian Bream, per una trajectòria de més de 60 anys al servei del magisteri i coneixement dels instruments antics de corda polsada. 

Tot seguit el president del Jurat  en Javier Echecopar va llegir l'acta de deliberació de guanyadors que es van atorgar en els premis del públic i millor català classificat per al jove català Darío Barroso, el premi “Ciutat de l'Aigua”' a ​​l'obra d'encàrrec del districte d'Horta - Guinardó per al xilè Andrés Madariaga i el premi Llobet pel mexicà Alejandro Cordova. 

Finalment, es van fer lliurament dels tres premis guanyadors d'aquest certamen 2013. El tercer premi per al català Izan Rubio, segon premi Darío Barroso i primer premi pel mexicà Alejandro Cordova, qui va rebre una guitarra de concert del mestre luthier Carlos López Menares. 

Eulogio Dávalos també va esmentar  les belles interpretacions en guitarra que van tancar el colofó ​​de les seves protagonistes, i on la directora de Relacions Ciutadanes i Institucionals , Montserrat Martín, va convocar un proper retrobament en l'onzena edició, que es realitzarà del 6 al 10 de novembre de 2014.

Al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, seu oficial del Certamen, es va viure un any més, una experiència plena de virtuosisme i excel·lència artística, amb un rigorós repertori seleccionat per a l'ocasió, tal com esmenta la Nota Oficial publicada per els organitzadors. 

Val a dir que al llarg de les seves  10 edicions fetes han intervingut més de 120 concursants de tot el món i amb la difícil decisió d'una cinquantena de membres del jurat, on s'han programat gairebé 60 obres catalanes, espanyoles i llatinoamericanes;  gest que sempre ha destacat la filosofia del concurs. És un gran desafiament per als participants, però també és una plataforma de preparació als temps que exigeixen la cultura musical dels nostres dies i suposa un enriquiment musical que beneficiessin el seu desenvolupament concertístic.
Enguany, però, el certamen tindria els color de Mèxic.

Foto : Enrique Ruiz Tagle

No hay comentarios: