miércoles, 1 de febrero de 2012

Esforç en temps de crisis

.


El Govern de la Generalitat de Catalunya destina més de 427 milions d'euros a la lluita contra la pobresa, "un dels eixos prioritaris" de l'Executiu

• El Departament de Benestar Social i Família, que lidera les actuacions, impulsarà un Pacte Nacional per a la Inclusió Social i l’Eradicació de la Pobresa

• “Serà una sana obsessió d’aquest 2012 la lluita contra la pobresa”, ha destacat el conseller Cleries

• El portaveu del Govern anuncia que el president Artur Mas portarà una “una única agenda” a la reunió amb Rajoy, “l’agenda catalana”, basada en “la necessitat de fer front a reformes estructurals profundes, l’austeritat i l’autogovern del país”


El Govern de la Generalitat destinarà enguany més de 427 milions d’euros per lluitar contra la pobresa i afavorir la inclusió social, “un dels eixos prioritaris que marcarà l’actuació política” de l’Executiu, segons ha destacat el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. “Serà una sana obsessió d’aquest 2012 la lluita contra la pobresa”, ha sentenciat el conseller, qui ha anunciat que el Govern impulsarà enguany un Pacte Nacional per a la Inclusió Social i l’Eradicació de la Pobresa, en el qual ja s’està treballant.

El Govern prioritzarà la lluita conra la pobresa i la inclusió social, a través d’un programa de caràcter multidisciplinari que liderarà el Departament de Benestar Social i Família i en el qual participaran principalment els departaments d’Ensenyament, Empresa i Ocupació, Territori i Sostenibilitat i Justícia. L’esforç econòmic més gran el destinarà Benestar Social i Família, amb una aportació de 152.680.000 d’euros, un 3,5 per cent més del que hi va destinar l’any passat. Empresa i Ocupació aportarà 130 milions d’euros, Justícia 56 milions d’euros, Territori i Sostenibilitat 55.330.000 euros i Ensenyament 33.186.000 d’euros. La inversió es vehicularà, entre d’altres, a través d’ajuts a les famílies amb fills a càrrec en situació de vulnerabilitat, a les entitats del tercer sector social i al pagament del lloguer, prestacions d’urgència per evitar desnonaments i execucions hipotecàries, el pagament de les despeses de l’assistència jurídica gratuïta i programes com els plans eductius d’entorn o la Renda Mínima d’Inserció.

Actualment la taxa de risc de pobresa se situa en un 19,9% (dades 2010) per a la població adulta i en un 23,3% entre infants i joves. “Tenim unes dades preocupants, però el Govern hi dóna resposta amb un programa i una priorització per al 2012”, ha sentenciat el conseller Josep Lluís Cleries. De fet, el Govern ja està treballant en el Pacte Nacional per a la Inclusió Social i l’Eradicació de la Pobresa, a través d’un grup de treball impulsat pel Departament de Benestar Social i Família l’abril de l’any 2011 que integren personal tècnic de la Conselleria i representants d’entitats d’iniciativa social, d’entitats municipalistes i de col·legis professionals.


‘Una única agenda’ en la reunió Mas-Rajoy

El president de la part catalana de la Comissió Bilateral i les comissions mixtes Estat-Generalitat, Josep Antoni Duran i Lleida, ha participat al Consell Executiu d’aquest matí, que ha abordat la reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, mantindran demà a la tarda a La Moncloa. Una reunió a la qual el president participarà amb “una única agenda”, segons ha explicat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs. “És l’agenda catalana, que té tres grans potes: la necessitat de fer front a reformes estructurals profundes, l’austeritat i l’autogovern del país”. “Aquests són els nostres tres grans compromisos: amb la reactivació econòmica, amb les polítiques d’austeritat i amb el país”, ha reblat.

“L’agenda de demà és plenament coherent amb el que hem anat defensant i fent aquests temps”, ha destacat Homs, qui ha volgut remarcar que la situació econòmica i d’atur que pateix el país és “una urgència que no volem dissimular ni esquivar”. “S’ha d’actuar amb la màxima diligència de cara els propers mesos, no reconèixer-ho seria fer un exercici de menyspreu a la pròpia realitat”, ha sentenciat.


La situació d’Spanair, al Parlament

El portaveu del Govern ha anunciat que els consellers d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, compareixeran al Parlament de Catalunya per informar “en profunditat” sobre les accions de la Generalitat en el procés de la companyia Spanair. Homs ha expressat que “la voluntat del Govern” és que les compareixences “es puguin materialitzar el més aviat possible”.

El portaveu ha explicat que el Departament d’Empresa i Ocupació, com a autoritat laboral de Catalunya, “promourà les accions necessàries amb l’objectiu de donar sortida, mitjançant la mediació, als treballadors afectats”, com ha fet en totes les empreses en situacions similars. Homs ha reiterat que el suport a Spanair va ser “una operació començada pel Govern anterior i auspiciada per una part significativa de la societat civil del país” que el Govern actual va mantenir perquè “tenia sentit des de la perspectiva de país i de negoci” i que per això, en paraules del propi president de la Generalitat, Artur Mas, l’Executiu “hi va posar el coll”.




.

No hay comentarios: