lunes, 13 de mayo de 2013

Formato: Blu-ray

A la Sala Chomon de la Filmoteca de Catalunya:
In memoriam: Leonora Carrington,
amb presentació a càrrec de 
Maria José González i Javier Martín-Domínguez





El proper dijous 23 de maig de 2013  a les 17:00 hores tindrà lloc a la Sala Chomon de la Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí 1 – 9 de Barcelona (Catalunya, Europa) la projecció de “Leonora Carrington. El juego surrealista” producció que va ser dirigida per  Javier Martín-Domínguez l’any 2012.

La cinta, apta per a tots els públics i amb una durada de vuitanta minuts en idioma anglès i versió VOSE comptarà amb la Presentació  de Maria José González i Javier Martín-Domínguez.

La Filmoteca ens diu:  

"El 25 de maig de 2011 moria a Ciutat de Mèxic l’escriptora i pintora surrealista Leonora Carrington, d’origen anglès. Ara, un documental ressegueix la seva vida, una biografia apassionant marcada per la Segona Guerra Mundial, i evoca la mística i els misteris de la núvia del vent, com l’anomenava Max Ernst. Avui la recordem amb el documental “Leonora Carrington. El juego surrealista”  i amb una taula rodona entre el director del film i la professora universitària Maria José González. 

El 2011 va morir Leonora Carrington, l’última surrealista. Aquest documental recull la seva història, la d’una dona ansiosa de llibertat, que va fugir de l’estricte Londres a París amb Max Ernst. Va ser el primer gran salt d’una biografia accidentada i apassionant, que salta de continent en continent i travessa fets històrics i moviments artístics. Tot això es reflecteix, sota un vel oníric, en una obra artística que passa per la pintura, la literatura o el cinema, on Carrington va treballar com a directora d’art".

No hay comentarios: