viernes, 3 de mayo de 2013

Cultura

La Doctora en Història 
Alma Linda Reza Vázquez 
oferirà una conferència a LibreRíodelaPlata 
de Sabadell



La nova llibreria “LibreRíodelaPlata. Literatura Latinoamericana” situada al carrer Sant Jaume 8, de la ciutat de Sabadell (Barcelona), oferirà el proper 15 de maig de 2013 a les 19:30 hores una conferencia la historiadora mexicana Alma Reza (Vicepresidenta d’Emblecat) que porta per a nom “Creadores mexicanes, mes enllà de Frida Kahlo”[Creadoras mexicanas, más allá de Frida Kahlo]. 

Frida Kahlo ens diu els responsables de LibreRíodelaPlata, ha estat considerada com el referent femení de les artistes de la revolució mexicana. No obstant això, la presència d'altres dones menys conegudes com Maria Izquierdo, Nahui Olin, Lola Álvarez Bravo o Fanny Rabel cobra vital importància en aquest context de lluita i reivindicació atès que el seu talent, rebel·lia i profund amor a la terra van marcar tota una època.  
Totes elles formen part del col·lectiu d'artistes que, després de la revolució mexicana de 1910 van voler allunyar-se de la influència europea, buscant noves formes d'expressió per reivindicar la presència del poble, la seva llengua i les seves tradicions amb un marcat caràcter nacionalista. D'aquesta època es coneixen generalment artistes com Diego Rivera, José Clemente Orozco, David Alfaro Siqueiros o la pròpia Frida Kahlo

Així doncs, el dimecres 15 de Maig a les 19:30  la historiadora Ànima Resa (Emblecat), parlarà sobre aquestes dones i sobre com la pintura, el gravat, la literatura i la fotografia van tenir a partir d'elles, una nova visió femenina .

Alma Linda Reza Vázquez  es Llicenciada en Història per la Universitat de Guanajuato, Mèxic (1996). Ha cursat el Diploma d’Història de l’Art Novohispano en el Museu de Guadalupe – Institut d’Investigacions estètiques UNAM (1998). Cursà el Màster en Edició de la UAB (2009) 

Ha treballat a la Universitat de Guanajuato a les àrees de Difusió cultural i Direcció General de biblioteques. (1992–1994). Va treballar a l’Arxiu Històric de la ciutat de Guanajuato fent treballs de catalogació i restauració de documents (1994–2000) i com a Directora de Fons Històrics (2000-2001). Professora convidada a la Facultat d’Arquitectura impartint la matèria de Paleografia segles XVI – XVIII a la mateixa Universitat (2000– 2001). 

Ha presentat comunicacions en jornades científiques i congressos, ha impartit conferències i ha publicat articles de recerca.

1 comentario:

Alma dijo...

Gracias por la difusión del evento. Saludos cordiales. Alma Rezathey parniz