martes, 21 de mayo de 2013

Aquest divendres

Xerrada debat:
CHIAPAS 
una revolució en marxa



El proper divendres 24 de maig de 2013 a les 19:00 hores tindrà lloc a la seu de Federació Local de Barcelona del sindicat anarquista CGT, a l’anomenada “Sala Josep Costa Font” situat a la Via Laietana, 18 [9º pis] de Barcelona una xerrada debat sobre el tema mexicà de Chiapas.

La xerrada, que es gratuïta, porta per a nom “CHIAPAS una revolució en marxa” i anirà a càrrec d’en Javi sindicalista de l’equip de treball de Mèxic dins la secció Relacions Internacionals de CGT.
Chiapas és un dels 31 estats que constitueixen Mèxic. Està localitzat al sud-est del país, i limita al nord amb l'estat de Tabasco, al nord-oest amb l'estat de Veracruz i a l'oest amb l'estat d'Oaxaca. Al sud limita amb l'oceà Pacífic i a l'est amb Guatemala. La capital n'és Tuxtla Gutiérrez; altres ciutats importants són: San Cristóbal de las Casas, Comitán i Tapachula. A Chiapas es troben les ruïnes maies de Palenque, Yaxchilan, Bonampak, Cninkultic i Tonina.
Algunes comunitats, el 1994, es van unir a l'aixecament armat de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional, encara que d'altres han preferit no involucrar-se amb el moviment.
L'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN en les seves sigles en castellà) és un grup guerriller (moviment d'alliberament nacional, com indica el seu nom) indígena que actua principalment a la selva Lacandona a l'estat de Chiapas (Mèxic).

L'EZLN pren el nom del líder de la Revolució Mexicana, Emiliano Zapata.

Aquesta xerrada debat: “CHIAPAS una revolució en marxa” es organitzada per GAAS (Grup de Recolzament d’Acció Social) que funciona com un suport de la “Secretaria d'Acció Social de la Federació Local” de Barcelona de la CGT

Val a dir que la Confederació General del Treball (CGT) és una organització sindical anarquista amb implantació a Espanya creada l'any 1989 com a conseqüència d'un procés judicial entre dues faccions de la CNT.
En acabar la xerrada, sobre les 21:30 hores tindrà lloc un "Sopar Mexicà" al preu popular de sis euros (6€). Segons ens informen els organitzadors hi ha venda anticipada de tiquets en el Sindibar.

No hay comentarios: