miércoles, 8 de mayo de 2013

Activitats AME

Comunitat mexicana a Catalunya
AME Associació de Mexicans d'Esparreguera
a la Tercera Trobada MXBCN




Aquest dissabte 4 maig 2013 a partir de les 17:00 hores es realitzaria en l'anomenat "Espai Obert" de Barcelona la tercera trobada d'entitats, associacions, grups, col · lectius i persones a títol personal mexicanes a Barcelona en unes Jornada de reflexió , debat i convivència sobre temes d'actualitat i interès general.

El tema vertebrador de la trobada d'aquesta tercera trobada versaria amb el tema del retorn del PRI al govern de Mèxic. Un tema d'actualitat que s'abordaria des d'una visió plural i oberta pels assistents. Seguint la dinàmica d’'intercanvi d'anàlisi, idees i propostes sobre la realitat mexicana.

Com en les trobades anteriors, l'AME Associació de mexicans d'Esparreguera i voltants participaria del mateix, ja que en paraules del seu president Lluís Artigas Jorba "Aquestes trobades compten amb una dosi equilibrada de formació, activitats lúdiques i debat analític obert i democràtic. És una dinàmica que ajuden a cohesionar la Comunitat resident partint d'una realitat plural i el fa sentir molt vigorosament els temes d'actualitat de Mèxic i d'aquí mateix" afegint que de bon inici d'aquestes trobades estan en total sintonia amb els valors i objectius que es pretenen i que creuen que "és un projecte molt positiu i que donarà bons fruits a curt terme. És sens dubte, altament beneficiós per a la totalitat al col·lectiu mexicà "

La trobada es dividiria en diversos blocs. El primer tractaria en format de debat el tema "Com hem arribat fins aquí?: Història i identitat mexicana" Bloc tomàtic que comptaria amb la dinamització i moderació de l'antropòloga Beatriz Patraca i l'escriptor mexicà Edson Lechuga

Un segon bloc temàtic tractaria sobre la "Dinàmica sobre identitat mexicana" coordinat pel Col·lectiu Machincuepa. Una dinàmica original i ocurrent sobre la "suposada" identitat que tenen els mexicans. 
En els tres tallers participatius organitzats pel Col·lectiu Machincuepa es tractaria d'com és la "Identitat Real" del mexicà, la "Identitat Ideal" del mexicà, i la "Identitat" del mexicà resident a l'estranger.

En el tercer bloc es debatria sota el tema "Cap a on va Mèxic?: Canvi, continuïtat i respostes socials" que va ser dinamitzat i moderat per l'artista plàstic Creux Un, i pel politòleg Juan Pablo Soriano. Amb interessants aportacions dels assistents, especialment de la representació de La Lotteria Associació Cultural i el MCMB Moviment Ciutadà de Mexicans a Barcelona.

Després d'estudiar diverses propostes i calendari per al pròxim partit
Es realitzaria una "Sopar Solidari" organitzada per un col·lectiu que està recaptant fons per crear la "Casa Llatinoamericana de Dones" a Barcelona. Transcorregut el sopar tindríem un karaoque de cançons mexicanes i el suport de Diògenes Centre Creatiu que amb el grup “Miel de Atzavara” i la comunitat jarocha també van recolzar l'esdeveniment.

No hay comentarios: