jueves, 6 de mayo de 2010

Onescat

.
Ràdio Esparreguera emet Onescat
Curs inicial de català per ràdioEl passat dilluns 3 de maig Ràdio Esparreguera (89.4 FM), que forma part de la xarxa d’emissores locals de COMRàdio, d’acord amb el Servei Local de Català (SLC) d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, va començar les emissions del programa ONESCAT.

L’horari d’emissions és els dilluns de 8 a 2/4 de 9 del vespre (8-8.30) i els dijous de 2/4 de 8 a les 8 (7.30-8), llevat dels tercers dijous de cada mes.

A més de poder escoltar el programa en directe per ràdio (89.4 FM) i per Internet (www.comemissores.com/resparreguera), els oients podran escoltar-lo també en línia a qualsevol hora del dia fent el podcast a la pàgina web de Ràdio Esparreguera.

Onescat és un curs de català inicial per ràdio adreçat a persones que acaben d'arribar a Catalunya que no entenen ni parlen català i que tenen el castellà com a primera llengua, especialment persones de procedència llatinoamericana. El curs consta de 17 capítols en els quals es tracten temes diversos, com les presentacions, l'habitatge, anar a comprar, la feina, etc.

Onescat és un curs dissenyat i organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística i basat en el programa d’aquest nivell de la Secretaria de Política Lingüística i també del Marc europeu comú de referència. La primera versió d’aquest curs fou elaborat per l’equip tècnic del Centre de Normalització Lingüística de Girona i es va emetre l’any 2008, a petició de tres emissores llatinoamericanes de l’àrea de Girona.

En aquesta ocasió el Servei Local de Català d’Esparreguera ha dinamitzat el programa Onescat entre tots els seus alumnes de cursos inicials i entre les persones interessades a aprendre la nostra llengua, els ha facilitat la informació i els ha animat que el segueixin per l’emissora municipal. Així doncs, Ràdio Esparreguera posa al servei de l’aprenentatge i l’ús del català, una vegada més, les seves infraestructures, per tal de divulgar la llengua catalana, tal com ha fet en la darrera dècada amb l’espai setmanal Notícies de català, dirigit pel responsable del SLC d’Esparreguera i per la locutora del magazín matinal Dia a dia.

ONESCAT [clik aquí]

Ràdio Esparreguera
89.4 FM

Onescat a Ràdio Esparreguera, quan tu vulguis des d’on tu vulguis [clik aquí]

Ràdio Esparreguera per Internet [clik aquí]

No hay comentarios: