miércoles, 28 de enero de 2015

Guardonat amb el premi “Mies Van der Rohe latinoamericano”


La conferència del Dr. Bernardo Gómez-Pimienta 
a la Sala Aleix Carrió de ELISAVA 
tanca el Cicle Perímetres Privats 
amb la ponència «De la casa a la taza»




El proper divendres 06 de febrer de 2015 a les 18:30 hores tindrem a l’ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona que es troba a La Rambla 30-32 de Barcelona, Catalunya, Europa; el tancament del Cicle Perímetres Privats amb la ponència del arquitecte mexicà Dr. Bernardo Gómez-Pimienta que porta per nom «De la casa a la taza». 

La conferència, que tindrà lloc a la Sala Aleix Carrió de la 1ª planta, s’ofereix dins del marc del Diploma de Postgrau en Espai Interior. Perímetres Privats d’ELISAVA, finalitzarà amb la presentació d’alguns projectes no habitables que mostraran l’amplitud de l’obra del Dr. Gómez-Pimienta. Una conferencia que a més a més es retransmetrà en directe al canal d’ELISAVA en Livestream. 

Segons esmenten els organitzadors la seva conferència el Dr. Gómez-Pimienta se centrarà en un conjunt de cases ubicades a diferents latituds i indrets, posant especial atenció a la seva organització funcional des d’esquemes tradicionals i compactes fins a d’altres en què cada part programàtica és independent de les altres. El mobiliari i els complements (cadires, taules, vaixelles, etc.) també han estat dissenyats per aquest arquitecte. 

El Dr. Bernardo Gómez-Pimienta, arquitecte de reconegut prestigi internacional fundador de BGP arquitectura, Bernardo Gómez-Pimienta, va néixer a Bèlgica el 18 agost 1961 i es va nacionalitzà mexicà. Ha estat treballant com a arquitecte des de 1987, combinant aquesta activitat amb el disseny industrial i de producte. És director de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Anáhuac del Nord, membre de l'Acadèmia Nacional d'Arquitectura i del Sistema Nacional de Creadors del CONACULTA. 

La Wikipèdia esmenta que ha estat Condecorat com Cavaller de la Legió d'Honor per la República Francesa, i nomenat Membre Honorari de l'AIA, HonFAIA (American Institute of Architects) i Membre Honorari de la RAIC, HonRAIC (Royal Architectural Institute of Canada). 

El treball de Bernardo Gómez és àmpliament reconegut tant a Mèxic com a l'estranger, guardonat amb el primer premi "Mies Van der Rohe llatinoamericà" en 1998. Més de 80 premis se sumen al reconeixement de la seva tasca com a arquitecte i dissenyador industrial; distingint per la seva vocabulari contemporani, on reuneix les aspiracions del món modern, amb les qualitats espacials; ambientals i culturals de la tradició mexicana. Entre els projectes més reconeguts es troben l'Escola Nacional de Teatre-CNA, l'Hotel HABITA, la renovació del Teatre dels Insurgents, l'Edifici de Serveis de Televisa en Chapultepec i l'Estació de Bombers Au Fénix; per esmentar només alguns a la Ciutat de Mèxic, així com el Centre de Convencions i Exposicions JVC i el conjunt esportiu Educare a Guadalajara, Jalisco. 

Activitat oberta a tots els públics. És necessari confirmar assistència a través del formulari a la web dels organitzadors.


Foto: Ciudadela Cernidor, 2013

No hay comentarios: