viernes, 19 de julio de 2013

Local

Lliurament de Premis
Concurs ESPAI-IDEA 2013                  
AME 
convidada per els organitzadors







El passat dijous 27 de juny de 2013 varem tenir el gust d’assistir al lliurament dels premis del “Concurs Espai-Idea 2013” del Cercle d’Iniciatives Empresarials d’Esparreguera com a convidats per els organitzadors de l’esdeveniment que tindria lloc  a la Sala de Conferència de Can Pasqual i els jardins del Restaurant Lâl d’Esparreguera.

En el transcurs de l’acte es varen repassar la vintena de treballs presentats gracies a les explicacions dels que formaven el Jurat d’aquest interessants premis a la iniciativa i a les idees innovadores vers la nostre petita ciutat.

L’acte, va aplegar les autoritats locals d’Esparreguera encapçalades per el nostre Batlle en Joan Paül Udina, membres del mon de la empresa, així com representacions de les entitats culturals, esportives, lúdiques, d’immigració [una representació de l’AME Associació de Mexicans d’Esparreguera i voltants], del mon de l’ensenyament i la formació, així com gairebé la totalitat de participants al Concurs.

El “Concurs Espai-Idea 2013” del Cercle d’Iniciatives Empresarials d’Esparreguera donaria reconeixement públic tot lliurant dos primers premis, dos diplomes de finalistes, i cinc mencions especial als autors dels treballs presentats.



Recordem el Guardonats (participants en format IDEA):

Primer premi, categoria ciutadania  (dotació econòmica 1.000€+guardó)
Nom de la proposta: “Esparreguera verda”
Autor:  Joan Raventós Triviño 

Resum de l’idea “Esparreguera verda”:
Aquesta idea posa de manifest la necessitat de generar propostes dirigides cap a la sostenibilitat i l’economia verda de l’àmbit industrial i l’adequació dels espais industrials actualment existents.

Proposa a Esparreguera com a Ciutat Verda basada en el respecte per el medi ambient, potenciant la industria compromesa en la implementació de les energies renovables, i en accions dirigides cap a la minimització i el reciclatge dels residus.
Centra el seus objectius en:

1.     Un Pla d’actuació urbanístic que millori l'estat actual del Polígon Can Comelles.
2.   Transformació de la Masia de Can Roca com un centre de formació d’ensenyament superior en matèria de ciències ambientals. Pensant en les ocupacions i les activitats econòmiques relacionades amb aquelles professions i activitats industrials relacionades amb el Medi Ambient.
3.     Construcció d’una Planta de Biomasa de dimensions que permetin donar
      més autonomia energètica al municipi d’Esparreguera.


Primer premi, categoria escolar i  estudiants  (dotació econòmica 500€+guardó)
Nom de la proposta: "carril bici i/o patinet"
Autor:  Escola Mare de Déu de la Muntanya  /  Escolars cicle mitjà  3er i 4rt primària

Resum idea "carril bici i/o patinet":
És un projecte que gira entorn a la interpretació sostenible de la quotidianitat, el que ens permet una nova aproximació vers els nostres recursos per aconseguir un increment de la qualitat de vida dels esparreguerins.

Tot des del punt de vista clar i fresc dels nens, que proposen l'habilitació d'un carril bici i/o patinet per a facilitar els desplaçaments diaris de petits i grans, de casa a l'escola i a la feina. Acompanyen  el plànol dels carrils bici i patinet, amb una contundent campanya de conscienciació on demostren els avantatges de l'ús de la bicicleta i el patinet com a mitjà de transport.

A part d’aquest dos primers premis en les dues categories abans esmentades, recordarem als dos finalistes i les mencions especials lliurades:

Finalista (diploma)
Nom de la proposta:  “Cooperativisme”
Autor: Valentí Muset Juan

Finalista (diploma)
Nom de la proposta:  “Ronda verda d’Esparreguera”
Autor: Jaume París Prats


5 Mencions especials

Nom de la proposta: "Esparreguera es puja al tren"
Autor: Jacob trepat

Nom de la proposta: “FIL MARKET: Mercadillo i subhasta social"
Autor: Enric Clarà

Nom de la proposta: "recuperem el Torrent Mal"
Autor: Escola Mare de Déu de la Muntanya  /  Escolars cicle mitjà 3er i 4rt primària

Nom de la proposta: "Omplim Esparreguera d’esparregueres"
Autors: Carme Paltor, Àngels Simó i Josep Navarro

Nom de la proposta: "Conversa Pràctica"
Autors: Mercè Folqué i Elisabet Quintana

Segons informaria la Junta del CIEE totes les propostes seleccionades tindran el suport del CIEE per a difondre-les als mitjans de comunicació. I es preveu que a finals de setembre del 2013 els autors tindran l'oportunitat d'explicar la seva idea a l'alcalde i als regidors de l'equip de govern a la sala de plens de l'ajuntament, per tal d'iniciar un debat i començar a desenvolupar aquelles que tinguin més potencial per a ser materialitzades al 2020.

Recordem també que el guardó del Concurs Espai-Idea, ha estat dissenyat i fabricat per membres del CIEE, i simbolitza un núvol d'idees, el cervell col·lectiu que el Cercle vol esdevenir.


Val a dir que na Isabel Torres, Presidenta CIEE, valora molt positivament d’interès despertat a nivell de la nostra ciutat d’aquest Concurs i el contingut de les propostes presentades.

Per a Torres, les 20 idees recollides posen de manifest quin és l'estat actual de la nostra petita ciutat amb les seves mancances i quina és l'Esparreguera que visualitzem en el nostre futur immediat.

Tanmateix veiem con en general les propostes presentades posen èmfasi en el potencial que té Esparreguera per a convertir-se en una "ciutat verda" en el sentit més ampli de la paraula. La majoria de les idees giren entorn a la recuperació d'espais naturals,  la importància de protegir el medi ambient per a guanyar qualitat de vida,  la dinamització econòmica fonamentada en la indústria del reciclatge i les energies renovables, mesures per a millorar la mobilitat i el transport sostenible i l'aposta per les cooperatives locals per afavorir el consum de proximitat i dinamització de llocs de treball.

Després de l’acte a Can Pasqual i de la tanda de fotografies, les autoritats, las personalitats, els organitzadors i els convidats aniríem als jardins del Restaurant LâL d’Esparreguera, on tindria lloc un acurat refrigeri i la part més informal d’aquest important acte. On a part de felicitar als premiats tindríem una animada tertúlia plena de contactes.



No hay comentarios: