lunes, 11 de abril de 2011

Interessant iniciativa

.


L’Ajuntament de Badalona:
campanya per combatre tòpics i rumors entre la ciutadania
Saps què m’han dit? vol contribuir a preservar la convivència i la cohesió social, aportant informació i dades objectives que desmenteixen rumors sense fonament




Enllaç web al fullet
Enllaç web Ajuntament de Badalona


L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa aquesta setmana una campanya sobre rumors i prejudicis amb la qual es pretén garantir el dret a una informació veraç que no malmeti les relacions entre les persones i preservar la convivència i la cohesió social a Badalona. Amb el lema Saps què m’han dit? es vol aportar informació i dades objectives a la ciutadania que refuten tòpics i rumors sense fonament.

Els rumors, entesos com una de les formes més antigues de comunicació, lluny d’esdevenir informacions fiables per la dubtosa veracitat de les seves fonts, tenen un caràcter “víric” per la forma com es difonen i poden arribar a malmetre el sentiment de pertinença a una comunitat. Aquesta campanya es centra en aquells rumors que tenen un caràcter més comunitari i un impacte en un nombre de persones elevat.

La campanya Saps què m’han dit? es difondrà per la ciutat mitjançant la distribució d’uns fullets que incorporen dades objectives quantitatives i arguments qualitatius amb l’objectiu de reforçar la conscienciació ciutadana per tal d’aconseguir canviar l’opinió de qui els llegeix o els rep. Així, per exemple, es desmenteixen rumors relacionats amb el destí de la majoria de beques de menjador de les escoles públiques o tòpics sobre l’horari dels comerços regentats per estrangers, entre altres.

En el marc d’aquesta mateixa campanya també s’ha previst la realització de cursos sobre convivència en diversitat, adreçats a membres de xarxes d’entitats, professionals de recursos públics i a tota persona interessada en afavorir la convivència en la diversitat. L’objectiu és aconseguir la capacitació de ciutadans i ciutadanes per aturar la difusió de rumors.

D’altra banda, la campanya també recorda que l’Ajuntament aplica sempre les condicions que estableix la legislació vigent per tal de garantir l’accés als recursos públics a tothom per igual, sense discriminació per edat, gènere, condició física o nacionalitat.

Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Immigració i la Unió Europea.


.

No hay comentarios: