martes, 23 de noviembre de 2010

La Festa d'un somni aconseguit




Obertura del Casal: La petita Amèrica obre les seves portes a Sabadell
Un espai per a la integració i la convivència que és cridat a realitzar grans coses a Sabadell, inicia des d'avui el seu caminar social.




Inauguració Casal Llatinoamericà i Centenari de la Revolució Mexicana
Vídeo del Mariachi Luna de México



Parlament de la Sra. Ligia Castelo, Presidenta del ALS


Com una Núvia. Aquest seria el meu resum d'una jornada en què va regnar la il·lusió, els desitjos de fer quelcom cosa gran, entre tots. Per a tots.

Mèxic hi va ser present d'una manera espectacular. I tenia la seva raó de ser. Perquè avui oficialment, aquest Casal iniciava la seva anada com aquells vaixells que deixen la seva drassana maternal, abandonant la seguretat del moll al port, per creuar grans mars i oceans. En aquest anar cap a l'horitzó tan ple de perspectives i projectes, es donava també l'entrada a Mèxic dins de la comunitat llatinoamericana de Sabadell.

Calia doncs que fos un dia memorable també per a Mèxic. Ja vindrà -ben segurs estem- que membres d'altres països llueixin amb inigualable mestria els seus rics ornaments. I és bo que així sigui. Però avui, no tocava. Era el dia del nostre estimat Mèxic. Un dia que, com una Núvia engalanada, feia seva l’entrada triomfal en aquesta "la casa de tots". Acollida, presentada, admirada, també estimada, s'integra amb Honor i vocació de servei a aquesta que serà des d’ara la seva família. Un mateix Casal. Un mateix projecte.

El nostre cor bategarà des ara mateix amb vosaltres. Els que també heu vingut d’aquelles terres llunyanes i sabeu de tants sospirs, anhels i il·lusions. Dels lluitadors en aquesta terra catalana, la qual hem d'admirar, comprendre, estimar i també ajudar, a que cada dia sigui millor i per a tots.

Avui hem tingut una important presència en aquest acte. No van faltar les autoritats previstes i el protocol es va guardar escrupolosament. Hi va haver parlaments. Vam veure també l'exposició sobre el Tata Zapata.

El menjar típic de Mèxic elaborada pel Restaurant "El Burro Chilango" de Barcelona i portada especialment per a aquest esdeveniment. I com no, l'actuació de la cantant de ranxeres mexicanes Brenda Cruz, i els Mariachis "Luna de México" que van venir des de Reus (Tarragona), del bo del nostre amic Ramon Aguirre.
Entre tants bons amics del nostre estimat Mèxic també participaria amb la seva presència el Charro Salvadorenc "Puro Corazón" que ja varem veure actuar tan esplèndidament el mes d'octubre al Parc Catalunya de Sabadell.
La presència de la Sra. Mirian Juarez Camps Vice-Cònsol de Mèxic a Barcelona -al costat de les altres autoritats allí presents- va ser un recolzament i ajuda importantíssima. Com sempre, des AME-Associació de mexicans d'Esparreguera i Voltants, ho valorem i agraïm molt.

En l'apartat de contactes i salutacions (a part de les entitats organitzadores) tindríem el director de El Diari de Rubí Sr Jesús González, l'Assessora de la revista "Som Llatins"el Diari Llatí del Vallès Sra Osmia Sánchez, i la Promotora de la revista Mexicalísimo Sra Malinalli García.
Tot va anar molt bé. Les bones previsions es van complir àmpliament.
L'avarada del nou transatlàntic va ser impecable. Només li cal ja solcar els Mars del Sud.
El Casal Llatinoamericà ja és una realitat.





Paraules adreçades per la Exm. Sra. Da. Miriam Concepción Juárez Campacos,
Vice-Cònsol de Mèxica a Barcelona, als assistents a l'Acte.


Inauguració Casal Llatinoamericà de Sabadell, Brenda Cruz canta “Me Gustas Mucho”
Video de Ramon Aguirre




BRENDA CRUZ es l’Ànima de Mèxic al casal Llatinoamericà de Sabadell
Vídeo de Brenda Cruz Ramírez





Cielito Lindo” cantada per Ramón Aguirre i el seu Mariachi Luna de México
Video del Mariachi Luna de México
.



BRENDA CRUZ l’Ànima de Mèxic canta “Me gustas Mucho”, amb el Mariachi “Luna de México” i Ramon Aguirre.



DOCUMENTALS DEL DÍA DE LA INAUGURACIÓ DEL CASA:

Casal Llatinoamericà de Sabadell (01).Mariachi Lluna de Mèxic de Ramón Aguirre interpretant “Cielito Lindo” [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (02).Brenda Cruz. Ranxeras Mexicanes. Interpretació de “Me gustas mucho” [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (03). Parlament de Ligia Castelo, Presidenta de l’Associació Llatinoamericana de Sabadell (1ª part) [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (04). Parlament de Ligia Castelo, Presidenta de l’Associació Llatinoamericana de Sabadell (2ª part) [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (05). Parlament de la Exm. Sra. Da. Miriam Concepción Júarez Campacos, Vice-Cònsol de Mèxic a Barcelona [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (06). Parlament del Exm. Sr. D. Freddy Arellano Ruíz, Cònsol de l’Ecuador a Barcelona [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (07). Parlament del Ilm. Sr. D. Manuel Bustos, Alcalde de Sabadell (1ª part)[Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (08). Parlament del Ilm. Sr. D. Manuel Bustos, Alcalde de Sabadell (2ª part) [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (09). Ramón Aguirre i el Mariachi Lluna de Mèxic [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (10). La Festa: Ramón Aguirre amb el Mariachi Lluna de Mèxic [Clic aquí]

Casal Llatinoamericà de Sabadell (11).La Festa [Clic aquí]

.

No hay comentarios: