jueves, 7 de enero de 2010

La periodista mexicana Luz del Carmen Sosa premiada...




Publicat a Esport Català
dimecres, 06 de gener de 2010

FUTBOL. Esport Català.- La Fundació FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes distingeixen el periodista i escriptor Ramon Besa amb el Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la sisena edició i en l’apartat de periodisme esportiu. Ramon Besa és redactor en cap del diari El País i col·laborador de Ràdio Barcelona i Catalunya Ràdio. Amb anterioritat, el seu bagatge s’ha nodrit com a redactor del diari El 9 Nou i com a cap d’esports del diari Avui.
El jurat ha valorat “la seva capacitat d’anàlisi que transcendeix el periodisme esportiu, desvelant articles amb un alt nivell d’exigència i rigor”. També destaca que Ramon Besa ofereix dia a dia “una opinió ponderada i serena, que es desenvolupa a l’empara d’una narrativa brillant que no oblida la seva vinculació al territori i una inquietud social”.
La categoria de periodisme esportiu d’aquest premi el convoquen la Fundació FC Barcelona i el Col·legi de Periodistes.

El jurat de la categoria de periodisme cultural i polític guardona la periodista Luz del Carmen Sosa Carrizosa “per la seva tasca en l’àmbit de la informació policial a El Diario de Ciudad Juárez (Chihuahua, Mèxic), on cada dia posa la seva vida en perill per oferir informació de primera mà als lectors”.
La guerra dels càrtels de la droga, la inseguretat ciutadana en què viu l’enorme població flotant que arriba a Ciudad Juárez per treballar a les maquiles, el feminicidi que ha costat la vida a 500 dones des del 1993 i una criminalitat generalitzada que només al 2009 ha causat 1.500 morts, han convertit Ciudad Juárez en una de les localitats més perilloses del món.

El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la categoria de periodisme
cultural i polític, està convocat conjuntament pels diaris Avui, El País i El Periódico de
Catalunya, el Grupo Planeta, Random House Mondadori i el Col·legi de Periodistes de
Catalunya. El lliurament dels premis es farà al primer trimestre del 2010.

No hay comentarios: