sábado, 1 de agosto de 2009

Visita a Catalunya de Vicente Fox...


Fox demanarà als mexicans que visitin Sant Joan de les Abadesses
.
Publicat a DiarideGirona.cat
Divendres 31 de juliol de 2009

SANT JOAN DE LES ABADESSES X.V.
L'expresident de Mèxic, Vicente Fox (2000-2006), va visitar ahir Sant Joan de les Abadesses acompanyat de la seva esposa, Marta Sahagun, i del cònsul general de Mèxic a Barcelona, Jaime Garcia Amaral. Fox va declarar que demanarà a tots els mexicans que cada vegada que viguin a Espanya visitin Sant Joan de les Abadesses
 
Vicente Fox va arribar ahir a les 12 del migdia a la porta de l'Ajuntament de Sant Joan les Abadesses. Després que les autoritats locals donessin un ram de flors a la seva dona, Marta Sahagun, Fox va signar en el llibre de visites. Tot seguit va explicar a la premsa que estava a Barcelona en motiu d'una conferència global de caixes d'estalvi.
Fox va apuntar que el cònsul general de Mèxic a Barcelona, Jaime Garcia Amaral, li havia explicat de l'existència de Sant Joan de les Abadesses. "De la celebració anual de la festa d'El grito i de la multiplictat de referències que Sant Joan té de Mèxic", va dir. L'expresident va explicar que a Mèxic tothom sap pels llibres de text que Sant Joan de les Abadesses és la localitat on va néixer, Jaume Nunó (1824-1908) autor de la música de l'himne mexicà i amic de l'antic president de Mèxic, Antonio López de Santa Ana. "Els agraïm que ens deixin fer servir aquest lloc perquè els mexicans puguem mostrar la nostra alegria quan celebrem la festa de la nostra pàtria", va dir.

L'expresident va indicar que a partir d'ahir Sant Joan de les Abadesses a més d'estar agermanat amb San Luís Potosi (localitat natal de l'autor de la lletra de l'himne nacional de Mèxic, Francisco González Bocanegra), ho estava amb la petita localitat de San Cristóbal. En aquesta localitat mexicana Fox i Marta Sahagun impulsen una gran biblioteca dedicada a temes de paritat entre homes i dones. En tant que Sant Joan de les Abadesses té el seu origen en una abadia femenina medieval.

Vicente Fox va lamentar la situació que viu Hondures. "Són nostàlgies d'un passat d'autoritarismes que van contra la democràcia", va dir. L'expresident va desitjar per Hondures que trobin aviat el camí per la llibertat i la democràcia. "Que no els passi com Veneçuela, Bolívia i Equador, on uns líders messiànics han arribat a amenaçar la democràcia".

Vicente Fox va visitar la Font dels Mexicans i el Palmàs, casa natal de Jaume Nunó. Ara, l'Ajuntament està ultimant el procés que ha de convertir en el Palmàs en el centre social i cívic del municipi. L'alcalde, Ramon Roqué, va avançar que estudiaran amb el cònsul els referents a Mèxic i Jaume Nunó que hi haurà a l'equipament.

No hay comentarios: