miércoles, 4 de febrero de 2015

Cantant californiana d’origen mexicà


Perla Batalla presenta 
Cançons de Batalla contra l’Imperi” 
al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat 
el proper 13 de març de 2015



La cantant californiana d’origen mexicà Perla Batalla, corista de Leonard Cohen, interpretará un repertori de cançons contra les injustícies el proper divendres 13 de març de 2015 en un concert que oferirà al escenari del Teatre Joventut de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat a les nou del vespre [21:00 hrs]. Teatre que trobareu al carrer de la Joventut 4, de 'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Catalunya, Europa. 

L’espectacle amb un preu d’entrada de 18 euros sorgeix segons esmenten els presentadors “d’una trobada entre de les inquietuds del poeta Alberto Manzano, estudiós de l’obra de Cohen, i del promotor del BarnaSants, Pere Camps. El repertori, ideat per celebrar el vintè aniversari del festival, inclou cançons de Bob Dylan, Leonard Cohen o Suzanne Vega, adaptades al castellà pel mateix Manzano i amb els arranjaments del guitarrista Camilo Pérez”

Perla Batalla (nascuda a Los Angeles, Califòrnia) és un cantant i vocalista, compositora i arranjadora nord-americàna d’origen mexicà. 
Nominada al Grammy, el seu pare era músic i amo d'una botiga de discos populars idioma castellà. Corista de Leonard Cohen qui més tard va encoratjar-la a fer na carrera artistica en solitari, amb el llançament de diversos discos musicals. Va prendre part en els disc “I’m Your Man” i “The Future”. Entre els seus álbums en solitari recordaríem “Bird on the Wire: The Songs of Leonard Cohen”, amb una selecció de cançons de Cohen. 

L’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat presenta aquest concert dient que forma part del festival BarnaSants 2015

“A Camallera, Alt Empordà, l’estiu de 2014, el promotor cultural Pere Camps i el poeta Albert Manzano es van reunir per concretar un projecte musical especial que s’estrenaria en la vintena edició del Barnasants 2015. Amb aquest títol temàtic, Alberto Manzano va considerar immediatament la possibilitat que fos la cantant californiana d’origen mexicà, Perla Batalla —corista de Leonard Cohen i amb qui Manzano havia treballat en la producció d'homenatge a LC, Acords amb Leonard Cohen, l’any 2007—, la persona ideal per interpretar un repertori de cançons d’ordre combatiu centrat en la denúncia de les injustícies i les desigualtats socials, les guerres, les atrocitats i les polítiques racistes que capitalitzen el sistema imperialista. 

Impregnades d’aquest ideari i compostes per alguns dels poetes-cantautors més combatius en l’àmbit de la música popular anglosaxona —Bob Dylan, Leonard Cohen, Peter Gabriel, Paul Simon, Suzanne Vega, Jackson Browne, Marianne Faithfull, Kris Kristofferson, Steve Earle, Robert Wyatt, John Trudell i Pat MacDonald—, les cançons que conformen aquest projecte despleguen un ampli ventall de textos incisius en una conjuntura politicosocial com l’actual, necessitada amb urgència de veus que s’alcin contra un capitalisme opressor, que ignora les necessitats més bàsiques i inherents a la dignitat humana. 

Amb adaptacions al castellà d’Alberto Manzano i amb arranjaments musicals del guitarrista Camilo Pérez, l’emotiva veu de Perla Batalla estremirà una nit reivindicativa en nom de la llibertat i la fraternitat dels pobles” 



Fotografia: Artista

No hay comentarios: